Çığ gibi büyüyen tepkilerin ardından Patiswiss CEO'su Elif Tunaoğlu istifa etti

Bir sosyal medya kullanıcısının Patiswiss marka çikolatanın küflü çıktığına ilişkin iddialarına markanın CEO'su sert yanıt verdi. "Karşında Migros var" diyen CEO Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'na Migros'tan yanıt gecikmedi. Çığ gibi büyüyen tepkilerin ardından CEO Tunaoğlu, istifa ettiğini duyurdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Üretim merkezi Ankara'da bulunan Patiswiss marka çikolatanın CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, bir kullanıcıya sert çıkış yaptı. Sosyal medya kullanıcısının markanın çikolatalarının küflü çıktığına dair iddialarına şirket CEO'su "Karşında dev Migros ve biz varız" dedi.

TEHDİTKAR TAVIRA BÜYÜK TEPKİ

Firma CEO'su Tunaoğlu'nun vatandaşı küçümseyen bir dil kullanarak tehdit etmesi sosyal medyada gündem oldu. Zincir marketlerde satılan markanın çok konuşulan cevabının ardından Migros'tan yanıt gecikmedi.

Market zincirleri Tunaoğlu'nun bu tavrı sonrası ürünleri raflardan ve online satış platformlarından kaldırdı. Patiswiss isimli firmaya ve CEO'su Tunaoğlu'na büyük tepki var.

PAYLAŞIMI SİLDİ

Tepki toplayan cevabının ardından Tunaoğlu paylaşımı sildi. Ancak zincir marketler yine de markanın tüm ürünlerini raflardan topladı. Firmalar ayrıca Patiswiss markanın online satışlarını da durdurdu.

İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI

Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, markayı krize sürükleyen gelişmelerin ardından istifa ettiğini açıkladı.

Tunaoğlu, "Samimi özrümün bir yansıması olarak bugün itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden ayrılıyorum" dedi.

Tunaoğlu'nun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Kamuoyuna duyuru:

Her şeyin önüne koyduğum tüketicilerimizden birini hatalı bir cevapla üzdüm. Özellikle her geçen yıl kadın istihdamını arttırmayı, iş hayatındaki eşitliğini savunmayı kendimin misyon edilmiş biri olarak hemcinsime vermiş olduğum hatalı cevabın savunması olmayacağını elbette biliyorum.

Bu yaptığımın çok yanlış bir davranış olduğunu sonuna kadar kabul ediyor yaşanan bu tatsız hadise nedeniyle başta kendisinden sonrasında tüm tüketicilerimizden ve değerli kamuoyundan samimi bir şekilde özür diliyorum.

Samimi özünün bir yansıması olarak bugün itibari ile yönetim kurulu başkanlığı görevinden ayrılıyorum. Görev değişikliği yönetim kurulu kararıyla hızlıca ilan edilecektir."

ŞŞİRKETİN YÜZDE 80'İ ELİF ASLI'YA AİT

Patiswiss Çikolata Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hissesi 3 ortaktan büyük bir kısmı Elif Aslı Yıldız'a ait.

16.000 Hisseye karşılık 160.000.000.00 TL Elif Aslı Yıldız

2.000 Hisseye karşılık 20.000.000.00 TL Ali Sinan Tunaoğlu

2.000 Hisseye karşılık 20.000.000.00 TL Mustafa Nazif Yıldız'a ait.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Linkedin adlı profesyonel sosyal iş ağı uygulaması üzerinden bir kullanıcı, aldığı Patiswiss çikolataların küflü çıktığını iddia ederek eleştirel bir paylaşımda bulundu. Paylaşıma Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nu ve Migros’u da etiketleyen kullanıcı Tunaoğlu’nun tepki çeken yanıtı ile karşılaştı. 

Tunaoğlu, paylaşımın altına; “Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın. Bir de Linkedin'de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın prim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin.Baksana aşağıya "çöp" falan yazanlara. Bizim avukatların marka Karalama, Marka değeri düşürme vs'den isteyeceğinden herkes habersiz. Ayrıca! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin. Karşında senin dev Migros ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki. Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim" diye yazarken, verdiği yanıt sosyal medyada tepki topladı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol