Migros'tan Patiswiss'e şok! Ürünleri kaldırdı

Patiswiss'in yönetim kurulu başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, bir sosyal medya kullanıcısının küflü çikolata paylaşımına sert tepki gösterdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

"Karşında dev Migros ve biz varız" diyen Tunaoğlu, marka karalama davası açacağını da ima etti. Ancak bu sözlerin ardından Migros'tan beklenmedik bir hamle geldi. Migros, Patiswiss ürünlerini Mobil uygulamasından kaldırdı

Ankara merkezli çikolata fabrikası Patiswiss'in Yönetim Kurulu Başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, bir sosyal medya kullanıcısının küflü çikolata paylaşımı sonrası öfkeli bir tepki verdi.

Kullanıcının evindeki nem oranını kontrol etmesini ve marka karalama yapmaması gerektiğini savunan Tunaoğlu, "Karşında dev Migros ve biz varız" diyerek dava açma tehdidinde bulundu.

ÜRÜNLERİ SATIŞTAN KALDIRDI

Ancak bu sözlerin ardından Migros, Patiswiss ürünlerini Migros Mobil uygulamasından kaldırarak Tunaoğlu'na ve şirkete büyük bir şok yaşattı.

Olayların Özeti:

Bir LinkedIn kullanıcısı, satın aldığı Patiswiss çikolatanın küflenmiş olduğunu ve son tüketim tarihinin geçmediğini belirten bir paylaşım yaptı.

Tunaoğlu, paylaşıma tepki göstererek kullanıcının evindeki nem oranını kontrol etmesini ve marka karalama yapmamasını istedi.

Migros, Tunaoğlu'nun sözlerinin ardından Patiswiss ürünlerini Migros Mobil uygulamasından kaldırdı.

Sonuç:

Patiswiss'in küflü çikolata skandalı büyüdükçe büyüyor. Migros'un bu hamlesi, skandalın boyutunu daha da büyütmüş durumda. Patiswiss'in bu durumdan nasıl kurtulacağı ise merak konusu.

Sıkça gündeme geliyor

Çikolata üreticisi olan Patiswiss sıkça mobbing, çalışma koşulları, işçi güvenliği ve düşük ücretlerle gündeme geliyor.

Sendika üyeliği gerekçesiyle işten çıkarmaların yaşandığı ve şahsi e-devlet hesapları kontrol edilerek sendikal hakları tanınmayan Patiswiss işçileri de geçtiğimiz aylarda direnişe geçmişti.

Sendikalı işçileri işten çıkardığı ortaya çıkan Patiswiss’in patronu Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu ise sosyal medyadan enteresan açıklamalar yapmış, işçilerin direnişine “sabotaj” demişti. Tunaoğlu, “Önce Allah, sonra devlet, hukuk ve Cumhuriyet çalışanın ve doğrunun yanında şükür” açıklaması yapmıştı.

Öte yandan şirketin halkla ilişkiler kampanyasının vazgeçilmez unsurları arasında "kadın" ve "eşitlik" vurguları yer alırken, işçiler ise bu duruma "Burada kadın çalışan sayısının fazla olması dışında bir özelliğimiz yok. Tunaoğlu'nun 'İnsan hakları vardır ama bu fabrika duvarının arkasında' bile demişliği var" diye tepki göstermişti. 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol