TFF Başkanı Büyükekşi: Türkiye 1 milyar dolar kazanacak

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2032'nin Türkiye ve İtalya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirileceğinin açıklanmasının ardından açıklamalarda bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

UEFA 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Türkiye ve İtalya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilmesini kabul etti. Daha önce 6 kez Avrupa Şampiyonası’na aday olan ancak ev sahipliği hakkını elde edemeyen Türkiye, 2032 yılında İtalya ile ortaklaşa Avrupa futbolunun en büyük organizasyonunu düzenleyecek.

Türkiye’nin İtalya ile birlikte EURO 2032’ye ortak ev sahibi olma başvurusunun UEFA tarafından kabul edilmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu. Heyecanlı olduğunu söyleyen Mehmet Büyükekşi şu ifadeleri kullandı:

‘TARİHE NOT DÜŞMEK LAZIM’

“Çok heyecanlıyız ve gururluyuz. 10 Ekim 2023’ü tarihe not düşmek lazım. 100. yılımızı Avrupa Şampiyonası ile taçlandırdık. Türkiye ile İtalya, 2032’yi birlikte düzenlemek konusunda sunum yaptık. UEFA Yönetim Kurulu onayladı. Daha önce 5 defa aday olup bir sürü hayata geçiremediğimiz, bugün hayata geçirdiğimiz sevinçli haber çok önemli. Tüm ülkemize bu sevinçli haberi verdiğimiz için mutluyuz”

“TÜRKİYE BÜYÜK POTANSİYEL”

“Bu süreç, başta Cumhurbaşkanımızın, Bakanlarımızın, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın verdiği destekle, devletimizin yaptığı 40’a yakın stadyum, ulaşım, modern tesislerle önemliydi. Cumhurbaşkanımızın imzasıyla UEFA’ya verilen belgeler var. Bu belgeler burada inceleniyor. Adaylık kabulü için son derece önemli. Onlar olmadan aday olamıyorsunuz zaten. İtalya ile birlikte ortaya koyduğumuz irade son derece önemli. İtalya bir taraftan futbolun beşiği bir taraftan iki Akdeniz ülkesiyiz. İtalya’nın bir tasarım, Türkiye’nin bir sanayi ülkesi olması ve iki güçlü ülke yan yana geldi. İki kere iki dört etmedi, sekiz etti, on etti. İki ülke birlikte hareket ettiğimizde neleri daha güzel yapabileceğimizi de konuştuk. İki ülkenin turizmde, tasarımda, sanayide ortaklıklarını konuştuk. İtalya ile 26 milyar doların üzerinde dış ticaretimiz var. Bu ortaklık iki ülkeye de güç katacak. Türkiye’nin büyük bir potansiyeli var. Bu potansiyeli doğru kullandığımızda büyük bir sinerji yaratacaktır iki ülke arasında. Türkiye’nin genç bir nüfusu var. Futbol dostluk, kardeşlik, barış demek. Gençlerimizi bu yönde etkilemeye çalışıyoruz”

“1 MİLYAR DOLAR ÜZERİNDE GELİR”

Statlar ve şehirlerle ilgili konuşan Mehmet Büyükekşi “Cumhuriyetimizin ve TFF’nin 100. kuruluş yıldönümünde EURO 2032’nin ev sahipliğini almak son derece önemli. Dünyanın en önemli üçüncü organizasyonu. Birincisi Dünya Kupası, ikincisi Olimpiyatlar, üçüncüsü Avrupa Futbol Şampiyonası. 2 milyondan fazla kişi gelecek, 6 milyar kişi izleyecek. 1 milyar dolar üzerinde gelir getirecek ülkemize. Bu son derece önemli” açıklamasını yaptı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol