Dilan Polat, Engin Polat çiftinin lüks araçları ne olacak?

Kara para aklamak, vergi kaçırmak, örgüt kurmak ile suçlanan ve tutuklanan sosyal medya ünlüsü Dilan ve Engin Polat çiftine ait lüks araçlar yediemine çekildi. Peki el konulan araçlara ne olacak?

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Avukat Umut Metin ile Avukat Kerem Olcayto yanıtladı. Bu arada Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu'nun kaldığı kadınlar bölümünde Adnan Oktar’ın ‘kedicikleri’ ile terör örgütü üyesi kadınlar da kalıyor.

Kara para aklamak, vergi kaçırmak, örgüt kurmak ile suçlanan ve tutuklanan Dilan ve Engin Polat çifti tutuklandı.

'KEDİCİKLERE KOMŞU'

Hürriyet Gazetesi'nden Burcu Purtul Uçar'ın haberine göre Dilan Polat ve Engin Polat’ın da arasında olduğu 12 kişi, tutuklanmalarının ardından yüksek güvenlikli olduğu için İstanbul Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne koyuldu. Dilan Polat’ın kaldığı kadınlar bölümünde Adnan Oktar’ın ‘kedicikleri’ ile terör örgütü üyesi kadınlar da kalıyordu.

LÜKS ARAÇLARINA NE OLACAK?

Operasyon kapsamında el konulan otomobilleri Zeytinburnu'ndaki yediemin otoparkında görüntülendi. Peki el konulan araçlara ne olacak? Avukat Umut Metin ile Avukat Kerem Olcayto merak edilenleri Milliyet.com.tr'ye cevapladı.

Avukat Umut Metin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Burada önemli olan şey bu araçlar şu anda zapt edildi. Devlet diyor ki: Bunlar suçtan elde edilen gelirle elde edilmiş araçlar olabilir veya olmayabilir. Ben bunları zapt ediyorum. Suçtan elde edilen bir gelirse ileride bu devletin hazinesine geçirilebilir. Şu an yediemin otoparkına çekilerek tedbir konuluyor.

‘YARGILAMA SÜRECEK’

Bu durumu vatandaşlar çok karıştırıyorlar. Devlet şu an bu araçlara el koymadı. Şu anda müsadere yok tedbiren araçlar otoparklara alınıyor. Bu arada yargılamaları sürecek. Yargılama sürecinde beraat ederlerse bu araçlar kendilerine verilecek. Ceza alsalar bile araçların müsadere edilme ihtimali vardır.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol