Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: 5 ilde 21 gözaltı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 5 ilde 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği ve 21 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 5 ilde 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini ve 21 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Başsavcılıktan yapılan açıklama şöyle:

"Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanması Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında; Bora Kaplan Suç Örgütüne yönelik olarak alınan ifadeler, elde edilen bilgiler, hesap incelemeleri, MASAK raporu, gizli tanık beyanları ile tüm bilgi ve belgeler nazara alınarak 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 282. maddesi düzenlenen Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanması suçu kapsamında yürütülen soruşturmada 36 şüphelinin 05/03/2024 tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa ve Mersin illerinde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verilmiş olup, bu aşamada 21 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındıkları, Cumhuriyet başsavcılığımıza sevklerine yönelik işlemlerin Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yerine getirilmektedir."

Ne olmuştu?

Örgüte dair soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, 12 kişi "müşteki", 61 kişi de "sanık" sıfatıyla yer almıştı.

İddianamede, Bora Kaplan ve diğer suç örgütü yöneticileri Koyuncu, Ayaş, Savaş, Keskin ve Sertçelik hakkında "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", "kasten öldürme", "nitelikli kasten öldürme", 7 kişiye yönelik "kasten yaralama", 2 kişiye yönelik "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", 2 kişiye yönelik "nitelikli yağma", "eziyet", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "suç üstlenme" ve 2 kez "suçluyu kayırma" suçlarından biri ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenmişti.

Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edilmiş ve iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol