Anlaşma tamam: T-Bank, artık Papara'nın

Papara T-Bank’ın hisselerinin yüzde 100'ünü alacağı satış sözleşmesini imzaladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

T-Bank ve Papara, T-Bank'ın %50-50 oranındaki hissedarları Bankmed SAL ve Arab Bank PLC ile süren görüşmeler sonucunda anlaşmaya vardıklarını açıkladılar.

Papara, bugüne kadar yaptığı en büyük satın almaya imza atarak, büyüme yolunda ilk adımı gerçekleştirdi. Bankacılık kulislerinde satış rakamının 58 milyon dolar olduğu konuşuluyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Rekabet Kurulu’nun onayları sonrasında devir işlemlerinin tamamlanacağını belirten Papara CEO’su Emre Kenci “2023 yılında sigorta ve yatırım ürünleriyle zenginleştirdiğimiz kullanıcı deneyimini, temel bankacılık ürünlerinin de eklenmesiyle birlikte en üst seviyeye taşıyacağız. Böylelikle Papara’nın finansın her alanında hizmet veren bir “Super App” olma yolcuğunu tamamlayacağız” dedi. 

T-Bank Genel Müdürü Servet Taze ise yapmış olduğu açıklamada “T-Bank’ın bireysel ve kurumsal bankacılık alanındaki köklü uzmanlığı ve 1930’lu yıllardan bugüne kadar bankacılık sektöründe elde ettiği geniş bilgi birikimi ve deneyimi Papara’nın kullanıcı odaklı vizyonu ile güçlenerek, geleneksel bankacılık ürünlerinin yenilikçi teknolojiler ve çözümlerle daha çok kullanıcıya ulaşmasını sağlayacak” dedi.

Papara’nın küresel pazarlarda rekabet edebilme potansiyeline inandığını belirten Taze, bu satın almanın Türkiye’de finans alanında bir mihenk taşı olacağını ve sektörü daha da ileriye taşıyacağını belirtti. 

T-Bank kimin?

1985 yılında kurulan Banka, 2007 yılından bu yana T-Bank olarak faaliyet gösteriyor. T-Bank'ın yüzde 50 hissesi Ürdün merkezli Arab Bank PLC, yüzde 50 hissesi ise Lübnan merkezli BankMed’e ait. Türkiye'de 12 şube ile faaliyet gösteren T-Bank'ın ödenmiş sermayesi ise bir milyar TL’dir. 

T-Bank, hissedarlarının köklü uzmanlığıyla, Kurumsal ve Ticari Bankacılık alanına odaklanan, geniş sektör çeşitliliğiyle faaliyetlerini yürütüyor.

PAPARA'NIN SAHİBİ AHMED FARUK KARSLI KİMDİR

Papara'nın asıl sahibi, Ahmed Faruk Karslı'dır. 2016 yılında Papara'yı kuran Karslı'nın ortağı ise İlker Diker'dir

Ahmet Faruk Karslı, İstanbul'da St. Avusturya Koleji Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünü bitirerek İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı.

 2007 yılından itibaren hukuk ve teknoloji alanında birçok firmayla çalışan Karslı, son zamanlarda yaptığı alıomlarla kendinden söz ettirmektedir.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol