Akbank'a karşı açtığı 9 yıllık davayı kazandı

Hanife Fişek 9 yıl önce Akbank’ın iş aktinin fesh edilmesi nedeniyle eski işyerine karşı yıllık izin ve işe iade tazminatlarının eksik ödemesi ile ilgili dava açmıştı

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Bankacılığın hemen hemen her kademesinde yönetici olarak çalışan ve uzun süredir Paramedya’da yazılarıyla sektör çalışanlarının sorunlarını dile getiren Hanife Fişek 9 yıllık hukuk mücadelesini  kazandı.

Hanife Fişek, 9 yıl süren hukuk mücadelesini yine sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklama ile duyurdu: 

“Yaklaşık 9 yıl önce Bankama açtığım, yıllık izin ve işe iade tazminatları eksik ödemelerle ilgili davam NİHAYET sonuçlandı. Son 4-5 yıldır dava istinaftaydı. Yasal faiz % 10 olarak işlemiş sanırım. Davanın bitmiş olması rahatlatıcı ve sevindirici.

Bu kadar geç gelen (adaletin ) ödemelerin enflasyon karşısındaki değer kaybını Makamlarının takdirine sunuyorum . Hesap kitap yapmayı en iyi bilen kurumlar olan Bankaların bu tür davalara sebebiyet vermesini itibarları açısından utanç verici buluyorum.

Bu vesile ile Emekli Maaş ödemeleri için tüm emeklilere ödenmesi gereken PROMOSYONU kendi emeklisine ödememeyi KAR sayan bankaları yaptıkları bu KÜÇÜK hesaplardan sağladıkları karlılıktan dolayı tebrik ediyorum.

Büyüklüklerini buna borçlu olduklarını düşünmek eski bir banka çalışanı olarak beni üzüyor. Çalışanının hak edişini geç ödemek hatta hiç ödememek… itibarlı kurumlara ASLA yakıştıramadığımız bir yaklaşım. Onlar kendilerine yakışanı, yakıştırdıklarını yapıyorlar. Hayret ediyorum.

Geçtiğimiz 10-15 yıllık süreçte Binlerce çalışanı ile ayrılık aşamasında işe iade, yıllık izin, eksik tazminat ödemeleri vs. sebeplerle davalık olmayı başarmış, çalışanlarını ( emeklilerini ) maddi ve manevi açıdan mağdur etmiş tüm bankalara tavsiyem, büyük bir helalleşme için telafi edici çözümler düşünmeleri ve üretmeleri.

Emekliler yok sayılamayacak kadar çok çünkü artık. Bunu her kurum, kuruluş ve yönetici farketmek zorunda. Farketmeyen, farkını öder. Bankacıların sabrı bu mücadeleyi de sonuna kadar götürmeye yeter.”

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol