İkinci Seçil Erzan vakası: Yine Denizbank şubesi

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Denizbank Side Ticari Merkez Şubesi'nde ikinci Seçil Erzan olayı yaşandı. Şube Müdürü Rahşan Eylem Bulut, yardımcısı Utku Erdem, 2 banka çalışanı ve 4 kişi müşterilerin hesaplarından 205 milyon lira çalınmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Aralarında iş insanları ve ünlü futbolcuların da bulunduğu çok sayıda kişiyi, milyonlarca dolar dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan Seçil Erzan'ın ardından yine Denizbank'ta benzer olay bir yaşandı.

Seçil Erzan olayının ardından artan denetimlerde Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Denizbank Side Ticari Merkez Şubesi müfettişlerin radarına takıldı.

Yapılan incelemeler sonucunda şubenin Müdür Yardımcısı Utku Erdem'in 2021 yılı itibarıyla üç yıl boyunca müşterilere ait paraları parçalar halinde çekerek başka kişilere aktardığı ve sonrasında bu paraların Ertem'de toplandığı belirlendi.

Tespit edilen durum üzerine başklatılan soruşturmada gözaltına alınan 8 kişi tutuklandı. Tutuklanan kişilerin Şube Müdürü Rahşan Eylem Bulut, müdür yardımcısı Utku Erdem, 2 banka çalışanı ve Erdem'in yakınları olduğu belirtilen 4 kşahıs olduğu öğrenildi.

"PARAYI KRİPTO PARA YATIRIMLARINDA KAYBETTİM"

Erdem'in ifadesinde müşterilerin hesabından çekilen paraları yurt dışındaki sanal bahis sitelerinde ve kripto para yatırımlarında kaybettiğini söylediği öğrenildi.

Seçil Erzan bu yönetemle 55 milyon 633 bin 222 dolar tutarında bir vurgun yapmıştı. Erzan başlatılan soruşturma sonucunda 11 Nisan 2023 tarihinde Çorlu’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol