Zorunlu trafik sigortasında asgari teminatlar artırıldı
Zorunlu trafik sigortası asgari teminatları; araç başına 36 bin TL'den 50 bin TL'ye, kaza başına da 72 bin TL'den 100 bin TL'ye yükseltildi. Bu tutarlar, 2023 yılı başından itibaren sırasıyla 54 bin TL ve 108 bin TL olarak uygulanacak.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında asgari teminat hadleri 2022 yılı başında geçerli olmak üzere artırıldı.
Resmi Gazete'de yayımlanan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu yönetmeliğine göre, zorunlu trafik sigortası asgari teminatları; araç başına 36 bin TL'den 50 bin TL'ye, kaza başına da 72 bin TL'den 100 bin TL'ye yükseltildi. Bu tutarlar, 2023 yılı başından itibaren sırasıyla 54 bin TL ve 108 bin TL olarak uygulanacak.
Yönetmelikle ayrıca, yılbaşından itibaren uygulanmak üzere sağlık gideri ile sakatlanma ve ölüm teminatları kişi başına 360 bin TL'den 500 bin TL'ye, kaza başına 1,8 milyon TL'den 2,5 milyon TL'ye çıkarıldı. 2023 yılı başından itibaren bu tutarlar da sırasıyla 540 bin TL ve 2,7 milyon TL olarak uygulanacak.
Yönetmelikle, zorunlu trafik sigortasında; mesleki faaliyette bulunanlar için asgari sigorta teminat tutarları ile koltuk sayısı 10 ve üzeri olan araçlar için bu tutarlara eklenecek teminat tutarları da yeniden belirlendi.
Fitch'den Türk bankaları kararı
Merkez Bankası ne kadar faiz indirir? Reuters, Bloomberg, Foreks'den son tahminler
Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü
Alman Merkez Bankası Başkanı 10 yıl sonra istifa etti
Financial Times: Türkiye kara para aklama konusunda gri listeye alınabilir
Akbank'a 700 milyon Dolarlık ikinci sendikasyon
Dünyada faiz artışı fırtınası! Hangi ülke ne kadar faiz artırdı
Akbank müşterileri, sosyal yatırımlarda 2 Milyara koşuyor
Washignton Post Erdoğan ekonomisinin arka planını yazdı




YORUMLAR
Yorum Yap