Yıldız Holding'i sarsan şok istifa!
Bünyesinde United Biscuits, Godiva, DeMets Candy gibi markaları bulunduran Yıldız Holding’in yan şirketi Pladis’in CEO’su Salman Amin ani bir kararla istifa ettiğini açıkladı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Bünyesinde United Biscuits, Godiva, DeMets Candy gibi markaları bulunduran Yıldız Holding’in yan şirketi Pladis’in CEO’su Salman Amin ani bir kararla istifa ettiğini açıkladı.
Amin, istifa kararını şirket çalışanlarına yazdığı mektupla duyurdu. Amin istifa gerekçesini “kişisel nedenler” olarak açıklarken, Pladis’te görevi şimdilik CFO Sridhar Ramamurthy ve Avrupa yöneticisi Tim Brett yürütecek.
Pladis, yaptığı açıklamada “Salman Amin, kişisel nedenlerle derhal yürürlüğe girmek üzere Pladis'ten ayrıldı" dedi.
Aynı açıklamada "Mali işler müdürü Sridhar Ramamurthy ve Avrupa ve gelişmekte olan pazarlar yönetici direktörü Tim Brett'in Pladis'in geçici denetimini üstlendiğini doğrulayabiliriz” denildi.
GODİVA’YI YÖNETEN ŞİRKETTİ
Daha önce Pepcico ve SC Johnson gibi dünya devlerinde üst düzey pozisyonlarda görev alan Salman Amin, 2019 yılında McVities'nin ana şirketi Pladis’e katıldı.
Amin, Ülker’in de yönetim kurulu üyesiydi ve bu görevinden de ayrıldı.
Ülker tarafından KAP’A yapılan açıklamada ‘Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta olan Sayın Ahmed Salman Amin kişisel nedenlerden ötürü istifa etmiş olup, boşalan yönetim kurulu üyeliğine yapılacak ilk Genel Kurul'un onayına sunulmak üzere Sayın Özgür Kölükfakı'nın atanmasına karar verilmiştir” denildi.
Ülker Ailesi, geçtiğimiz yıllarda 3 milyar dolara İngiliz United Biscuits’i, 850 milyon dolara Belçikalı Godiva’yı 221 milyon dolara ABD’li DeMets Candy’yi alarak Pladis bünyesine katmış ve bir dünya gıda devi oluşturmuştu.
Pladis’in cirosu 3.5 milyar sterlinin üzerinde. Pladis’e 2019 yılında katılan Amin geçen yıl nisan ayında da Ülker Bisküvi’nin Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilmişti.
Pladis’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı ise Murat Ülker yapıyor.
Esnaf dükkanı devredip gidiyor!
Taklit ve tağşiş cezaları 10 kat artırılacak!
Sinpaş'ı mühür bile durduramadı!
Emlak Konut'un kampanyasından şimdiye kadar 1623 konut satıldı
İş insanı Beyhan Benerdete evinde ölü bulundu
Cem Uzan'ın ultra lüks oteli alana da yar olmadı!
İhracatçılar Suriye ile Serbest Ticaret Anlaşması'nın yeniden hayata geçmesini bekliyor
Rönesans Gayrimenkul'den 3 yeni proje!
Armada Gıda net karını yüzde 188 artırdı!




YORUMLAR
Yorum Yap