Yavaş tek tek anlattı: 5 kat sınırı 40'a nasıl çıktı?
ABB Başkanı Yavaş "Bir Şehir Nasıl Katledilir" paylaşımlarının üçüncüsünde Ovacık'a yer verdi ve "Bu bir şehircilik planı değil, kentin geleceğini yok eden rant projesidir" dedi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Bir Şehir Nasıl Katledilir" başlıklı paylaşımlarının üçüncüsünde Ovacık’a yer verdi.
Yavaş "Bugün Ovacık’ta yükselen bu binalar, işte o rant uğruna yapılan plan değişikliklerinin sonucudur. Bu bir şehircilik planı değil, kentin geleceğini yok eden rant projesidir” dedi.
Yavaş, şunları kaydetti:
"Burası Ovacık. 1998 yılında bu bölge için öngörülen 3 ila 5 katlık yapılaşma sınırı, 2011 yılında önceki yönetim döneminde yapılan bir revizyonla adeta yerle bir edildi.
Önce minimum 8 kata çıkarıldı, ardından 40 katlık yapılara kadar izin verildi. Bugün Ovacık’ta yükselen bu binalar, işte o rant uğruna yapılan plan değişikliklerinin sonucudur.
Bu bir şehircilik planı değil, kentin geleceğini yok eden rant projesidir."
Onur Yüksek Teknoloji'den savunma sanayiinde üç kritik iş birliği
Aliyev Ailesi, Vedat Aşçı'nın 'Cennet'ine ortak oldu!
Tok açın halinden anlamaz: 300 vekilin aylığı 378 Bin lirayı buldu!
Süre doldu, Çeçen otoyolu devretmedi!
Ekonomi yönetimine güven haziranda yüzde 2.48 düştü
Teşvikli yatırımlar istihdam yaratmıyor: Son 5 yılın en düşük seviyesinde
Gümrükte 'Labudu' oyuncaklara el konuldu!
Şimşek'ten reel sektör açıklaması: Şikayetler artıyor, farkındayız
Ali Koç, Kadıköylülerle karşı karşıya: Yat limanı büyüyor




YORUMLAR
Yorum Yap