Yatırımcı Turex enkazının altında kaldı
Borsa halka arz furyası devam ederken, ağır faturayı küçük yatırımcı ödüyor. Bir hafta önce halka arz edilen Turex, 5 tavan 4 taban yaptı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Borsada halka arzlar artık küçük yatırımcılar için tehlike oluşturmaya başladı.
Halka arz edilen bazı hisselerin yüzde 100'ün üzerinde prim yapması, yeni arzlara talep patlaması yarattı.
Halka arz furyasından hisse alamayan küçük yatırımcılar, borsadan almaya başladı. Ancak, hisse senetlerindeki manipülatif hareketlerin ağır faturası kücük yatırımcıya çıkmaya başladı.
Turex'de halka arz vurgunu! Bir kişiye işlem yasağı geldi
Bunun en bariz örneği ise geçen hafta halka açılan Turex'de yaşanıyor. Borsada işlem görmeye başladıktan sonra 5 tavan yapan hisse senedi, bugün 4.kez taban yaptı.
Hisse senedinde geçtiğimiz gün Pramit Menkul'den açığa satış yapılmıştı.
Söz konusu aracı kurum, tanınmış bir spekülatörün yanlışlıkla açığa satış yaptığı yolunda bir savunma yaptı.
SPK kurum ve oyuncuya işlem yasağı cezası verirken, hisse senedinde düşüş de sürdü. Senet bugünde taban oldu.
YATIRIMCI DA TABAN OLDU
Öte yandan Turex'in taban olması sosyal medyada çok sayıda küçük yatırımcının SPK'ya isyan etmesine de neden oldu.
Paramedya
Türkiye'nin net UYP açığı, Şubat'ta 387.1 milyar dolar
Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş uyardı: Bu Coin'lerin yüzde 90’ı batacak
Bakan Elvan’dan Merkez Bankası'na 128 Milyar Dolar çağrısı: Verileri açıklayın
Davutoğlu'ndan 128 milyar dolar tepkisi: MB arka kapı operasyonları ile boşaltılıyor
Merkez Bankası'nın kripto para yasağının perde arkası!
ABD etkili oldu! Kripto paralarda sert dalgalanma!
Ekonomist Uğur Gürses: Savaş çıksa döviz rezerviniz yok
Dövizle borçlanma dolarizasyonu besliyor
Deprem! Bitcoin sert düştü!



YORUMLAR
Yorum Yap