Yapay zeka devrede: İki ayda 140 milyar TL ceza kesildi

2026 yılı bütçesinde 140 milyar lira öngörülen trafik cezası hedefine daha şimdiden ulaşılmak üzere. Yapay zeka gibi yeni yollarla iki ayda 90 milyar lira ceza kesildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İktidar 2026 yılında trafik cezalarından elde edilmesi beklenen geliri 140 milyar 135 milyon TL olarak bütçeye koydu.

Ancak yılın ilk ayında 90 milyar lira ceza kesildi. Üstelik yeni yasa ile zamlanan cezalar yıl içinde katlanacak.

‘YENİDEN DÜZENLENSİN’

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, “Bozduğunuz ekonomiyi vatandaşa ceza keserek düzeltmeye kalkıyorsunuz” diyerek, trafik polisinin yeni ceza kesme yöntemlerine başvurduğunu söyledi.

Kaya, trafik cezalarının sahadaki gerçeklere uygun olarak yeniden düzenlenmesini istedi.

Hükümet, bu yıl içinde trafik cezalarından beklentisini bütçeye koydu ve 140 milyar 135 milyon 114 bin lira olarak belirledi. Yılın ilk iki ayında rekor ceza yazıldı.

Ocak ayında 49.4 milyar olmak üzere şubat ayıyla birlikte 90 milyar TL trafik cezası kesildi. Trafik cezalarını artıran düzenleme ise 27 Şubat’ta yürürlüğe girdi.

Yıl boyunca kesilecek cezalarla bütçede öngörülenin çok üzerinde bir ceza geliri bekleniyor.

YAPAY ZEKA DEVREDE

CHP’li Aykut Kaya, “Trafiğe çıkan vatandaşımızın cebindeki parayı alabilmek için bütün imkânları seferber ediyorsunuz; yapay zekâyla ceza kesiyorsunuz.

Vatandaşın cebindeki parayı almaya gelince varsınız ama cebine para koymaya gelince yoksunuz” ifadelerini kullandı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol