Volkswagen'e 'Şaka' soruşturması!
Merkezi Almanya'da olan otomotiv devi Volkswagen'in "1 Nisan şakası" başına bela açtı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, şirketin ABD biriminin adının "Voltswagen of America" diye değiştirildiği şeklinde yapılan şakanın hisseleri nasıl etkilediği ve herhangi bir yasayı ihlal edip etmediği konusunda soruşturma başlattı.
Şirket 29 Mart'ta "Voltswagen" adının geçtiği bir basın bültenini yanlışlıkla paylaşmış süsü vermiş, sonraki gün bu değişikliğin gerçek olduğu yönünde bir açıklama yapmıştı.
Reuters ve Associated Press gibi büyük haber kuruluşları bu gelişmeyi gerçekmiş gibi geçmişti. Zira kuruluşlar, Volkswagen yetkililerinin kendilerine isim değişikliğini onayladığını bildirmişti.
Gelen tepkilerin ardından 31 Mart'ta, bunun elektrikli araçlara olan bağlılığı gösterme amacıyla yapılan bir şaka olduğu açıklanmıştı.
Ancak şirketin hisse senetleri bu süreçte yüzde 12,5 oranında yükselmeyi görmüştü. Şaka olduğunun açıklanmasından sonraki birkaç gün de yükselmeye devam etmişti.
Bununla birlikte New York Times'ın haberinde Volkswagen'in ciddi bir cezayla karşılaşma ihtimalinin düşük olduğu yazıldı.
Independent Türkçe
Tofaş'ın net kârı ilk 3 ayda yüzde 78 arttı
Renault'da kriz! Çalışanlar yöneticileri rehin aldı!
Tesla'dan rekor kar... İlk çeyrekte ezip geçti
Ekspertiz skandalı! Pert araca sağlam raporu verdiler
Kaza sonrası 5.6 Milyar Dolar kaybetti! Elon Musk'ın savunması şok etti: Yolda şeritler yoktu
Sıfırda benzinli diyen ikinci elde dizele bakıyor!
Sürücüsüz giden Tesla ağaca çarptı: İki kişi öldü
İkinci el otomobilde ‘sahte dekont’ oyunu: 155 Bin Liralık aracı gitti
Otomotiv sektörünü çipten sonra bekleyen yeni kriz: Fiyatı uçacak



YORUMLAR
Yorum Yap