Van kayyumu, ilk iş olarak Erdoğan fotoğrafını astı
Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak atanan ve sabah göreve başlayan Vali Mehmet Emin Bilmez, ilk iş olarak makama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını astı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
İçişleri Bakanlığı tarafından Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevinden uzaklaştırılırken, yerine ise Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i görevlendirdi.
Sabah saatlerinde belediyeye gelerek göreve başlayan Vali Bilmez, ilk olarak Belediye Başkanlığı makam odasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını astı.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bilmez şunları söyledi:
"İçişleri Bakanlığımızın bugünkü onayıyla Van Büyükşehir Belediye Başkanı hakkındaki terör kanunu kapsamındaki adli soruşturma ve kovuşturmalardan dolayı görevden uzaklaştırıldı. Bu sabah kendisine tebliğ edildi.
Bugün tarihli İçişleri Bakanlığının onayıyla Van Valisi olarak büyükşehir belediye başkan vekili olarak görevlendirildim. Bende bugün belediyeye gelerek göreve başlamış bulunmaktayım. Belediyemizin imkanlarını, kaynaklarını Van halkının hizmetine sunacağız.
Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmayacağız, çalışanlarımızın aşıyla ekmeğiyle oynamayacağız. Derdi aşı ve ekmeği olan ve Van halkına hizmet olan herkesle birlikte Van halkına hizmet edeceğiz.
Kayyum atandı! HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine operasyon
İnşallah zaman zaman basın mensuplarıyla ve Van halkıyla çalışmalarımız hakkında bilgilendirme yapacağız. Kaynaklarımız tamamıyla Van halkının hizmetine sunulacak. Belediye tamamıyla mevzuat çerçevesinde yönetilecek.
Şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Tüm çalışanlarımızla birlikte Van halkının hizmetinde olacağız. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun."
Bilmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının önceki yönetim tarafından indirildiği ve tekrar astıklarını da sözlerine ekledi.
Diyarbakır, Van, Mardin Belediyelerine kayyum atandı.
— reyhan (@extremerose) August 19, 2019
Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe yerine kayyum olarak atanan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'in ilk işi, Atatürk fotoğrafı ile Erdoğan fotoğrafının yerini değiştirmek oldu.#kayyum pic.twitter.com/PndhFSQQov
Yerine ikinci kez kayyum atanan Ahmet Türk: Halkın iradesini tanımıyorlar ve buna demokrasi diyorlar
Beştepe'deki Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılmayacağını açıklayan baro sayısı 41'e yükseldi, katılan baro sayısı 3
İmamoğlu, Bodrum tatiline devam etmek için İstanbul'dan ayrıldı
Dilipak: ABD, Türkiye’de bir 'Veliahd Prens' arıyor; her şey Erdoğan sonrasına yönelik
Fişleme skandalında olay yaratacak iddia: AKP’nin başkan adayı direnen savcıları sürdürdü
Kayyum atandı! HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine operasyon
Bodrum ve İzmir'de orman yangınları
Suudi Arabistan'dan vatandaşlarına 'Hava karardıktan sonra Şişli ve Taksim'e gitmeyin' uyarısı
Tarkan'dan Kaz Dağları için şarkı: Bir olur geliriz üstesinden




YORUMLAR
Yorum Yap