Ünlü İngiliz ekonomistten Şimşek senaryosu: Giderse ne olur?
Geçen günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa etmek istediğine yönelik iddialar gündeme gelmişti.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi iddiaların ardından cuma gününü yüzde 2,55 değer kaybıyla 9.668,10 puandan tamamladı.
Bakanlıktan ve Mehmet Şimşek'ten konuya dair yalanlama yapılırken Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olan maksatlı ve yanıltıcı haberleri yapanlar ile bu haberleri yayanlara ilişkin gerekli hukuki işlem ve incelemelerin başlatıldığını duyurdu.
Ünlü İngiliz Ekonomist Timothy Ash ise Mehmet Şimşek’in görevden ayrılması halinde yaşanacak ekonomik senaryoları yazdı.

Ekonomist Ash, X hesabı üzerinden şunları kaydetti:
"Türkiye, açık olmak gerekirse, Şimşek istifa ederse/kovulursa, geçen yıl görülen 20 milyar doların üzerindeki portföy girişlerinin hepsi, hızlanan dolarizasyon, büyük döviz rezerv kaybı ve yine büyük bir devalüasyonla birlikte çıkacak.
Sistemsel bir kriz (bankalar, bop ve kamu borcu) çok olası.

Türkiye'nin ortodoks ekonomik politikalara bağlı kalmaması durumunda, Türkiye'ye yatırım yapmak için hâlâ bekleyen Körfez parası gelmeyecektir; çünkü onlar için en azından güvenilir makro politikalara ihtiyaç vardır."
55 yıllık süt devi kapısına kilit vurdu
Teknoloji şirketini nakliyeciler fena dolandırdı
Erdoğan'ın 'Yoksulluk geride kaldı' açıklamalarına tepki
Mehmet Cengiz kendisini eleştirenlere böyle yanıt verdi: Biraz k.çını kaldırsınlar...
Roman Abramoviç'in kaçak inşaat skandalında yeni perde
Boğaziçi Üniversitesi'nde ihaleli tanıtım
Masraflar uçtu, evlilik hayal oldu
Çekmeköy kışlası konut alanı oldu
Şimşek istifa ederse başınız göğe mi erecek?




YORUMLAR
Yorum Yap