TVF, 1.1 milyar euro değerinde sendikasyon kredisi sağladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanı olduğu Türkiye Varlık Fonu (TVF), Hazine garantisi olmadan 1.1 milyar euro değerinde sendikasyon kredisi sağladı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
TVF'den yapılan açıklamaya göre, kurumun 12 ülkeden 20 bankanın katılımıyla sağladığı toplam 837 milyon euro ve 285 milyon dolarlık sendikasyon kredisinin vadesi iki yıl olarak belirlendi.
Açıklamada, daha önceki yıllarda sendikasyon kredilerinde yer alan Hazine garantisi yapısının bu krediyle kaldırıldığı belirtilerek; kredinin toplam maliyetinin euro dilimi için yıllık Euribor yüzde 2, dolar dilimi için ise yıllık SOFR yüzde 2.25 olarak belirlendiği ifade edildi.
Açıklamada ayrıca TVF’nin temin ettiği yeni kredinin, vadesi tamamlanan 2023 yılı sendikasyon kredisine göre yüzde 139 yenileme oranı ile gerçekleştiği kaydedildi.
BDDK'dan borsayı kurtarma adımı: Yükseliş hızlandı
Bankada parası olanları ilgilendiren kritik karar
Yabancı yatırımcılar İstanbul'da şoku yaşamış!
Mevduat faizi yüzde 50'i zorluyor!
Halka açılan Baydöner nasıl zarar etti?
Merkez Bankası: NDF işlemleri başladı!
Altın rekora koştu, atölyeler zora düştü
S&P: Türkiye'de artan belirsizlik ekonomiyi zorlayabilir
Mevduat faizleri zirveye tırmandı: 1 milyon liranın kazancı rekor kırdı



YORUMLAR
Yorum Yap