Türkiye'nin risk primi yükseldi
Türkiye'nin 5 yıllık CDS primi 399 baz puan 400 puan kritik sınırına gelerek 28 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Geçen hafta risk primi 354 seviyesine kadar gerilemişti.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Ülkelerin 5 yıl vadeli kredi temerrüt takas riskini gösteren, Türkiye’nin CDS primi 26 baz puan artarak 399 baz puan ile 28 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.
Türkiye'nin risk primi bir hafta önce 354 baz puan seviyesinde, bir ay önce ise 400 baz puanın biraz üzerindeydi.
Bloomberg haberine göre, AB liderler zirvesinde hâlihazırda iki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanının bulunduğu kara listeyi genişletme çalışması yapılmasına karar verildi.
ABD'nin de Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemi alımına yönelik planladığı yaptırımlar da gündemde yer alıyor. Yaptırımların içerdiği ise bilinmiyor.
CDS NEDİR?
CDS yani Credit Default Swap (Kredi Temerrüt Takası),son dönemde ekonomi cephesinde yaşanan gelişmelerin ardından araştırılıyor. CDS, elinde tahvil vb. finansal araçlar bulunduran bir kişinin, vade sonundaki alacağının belirli bir bedel karşılığında ödenmeme riskinin ortadan kaldırılmasına yarayan bir finansal enstrümandır.
SPK'dan Özge ve Uğur Erten hakkında dolandırıcılıktan suç duyurusu
BDDK'dan çok tartışılacak karar! Binlerce bankacı işsiz kalacak!
SPK'dan hissesi 2 liradan 60 liraya yükselen şirketin patronuna ceza!
Hazine’ye kötü haber! Merkez’in kârında sert düşüş
Dolar yaptırım haberleriyle hareketlendi
Bankaların mevduatları azaldı, kredi hacimleri arttı
HSBC, altın tahminini açıkladı, 2021’de altın ne kadar olacak?
Bankacı kadın eski sevgilisinin peşini bırakmıyor: Salaksın, cahilsin, köylüsün
KOBİ'ler iflasın eşiğinde, 862 milyar lira borç var



YORUMLAR
Yorum Yap