Türkiye’nin dış borç stoku açıklandı: 431 milyar dolar
Türkiye'nin brüt dış borç stoku, 1 Ocak-31 Mart döneminde 6,6 milyar dolara azalarak 431 milyar dolara geriledi. Bu dönemde özel sektörün dış borcu 17,7 milyar dolar düşüşle 253,5 milyar dolara gerilerken, kamunun dış borcu 11,2 milyar dolar artışla 169,2 milyar dolara ulaştı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Player yükleniyor...
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye’nin dış borç stoku verilerini açıkladı. Buna göre, 2019 sonunda 437,6 milyar dolar olan brüt dış borç stoku, Mart 2020 itibarıyla 431 milyar dolara geriledi.
Bu dönemde, brüt dış borç stokunun milli gelire oranı da yüzde 58,1’den yüzde 56,9’a düştü.
Kamunun dış borç stoku bu dönemde 11,2 milyar dolar artışla 169,2 milyar dolara yükseldi. Özel sektörün dış borç stoku ise 271,2 milyar dolardan 253,5 milyar dolara geriledi. Merkez Bankası’nın (TCMB) dış borcu ise 8,4 milyar dolar seviyesinde kaldı.
Kamunun dış borcunda bir yıllık artış 22,1 milyar dolara ulaştı.
Ağlıyordunuz, bu kadar kar nereden çıktı!
Bankacılıkta anne kızlık soyadı tarihe karışıyor
Kapalıçarşı'da skandal! Kaçak döviz bürosu
Bankaların 5 aylık net kârı 27,3 milyar liraya, takipteki krediler yüzde 4,54'e yükseldi
Eximbank'dan ihracatçıya 380 Milyon Euroluk yeni kaynak
AvivaSA'dan açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu
Borsada açığa satış yasağı sona eriyor
32 yıllık Unico Sigorta satıldı
Yatırımcıya kritik uyarı! Altında 'nakit tercihi' freni yaşanıyor



YORUMLAR
Yorum Yap