Türkiye’den çıkan gemi İsrail açıklarında alev aldı
İsrail'in çok okunan gazetelerinden Haaretz, İsrail açıklarında bir gemide yangın çıktığını duyurdu. İsrail basınının Türk gemisi olarak iddia ettiği gemide kaç kişinin bulunduğu bilinmiyor. Yetkililer geminin Mersin'den yola çıktığını açıkladı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
İsrail’in çok okunan İngilizce gazetelerinden Haaretz, Türkiye’den çıkan bir geminin İsrail’in kuzeyindeki Haifa açıklarında yandığını yazdı. İsrail donanmasının olay yerine gittiği ve duruma müdahale ettiği açıklandı.
Yerel basın, güvenlik güçlerine dayandırdıkları haberde olayla ilgili bir soruşturma başlatıldığını aktardı.
Yerel basın gelişmeyi, “Son dakika gelişmesi” şeklinde okuyucularına sundu.
Sivil kargo şilebinin Hayfa’nın birkaç kilometre açıklarında alev aldığı açıklandı. MSC Canberra isimli geminin Mersin Limanı’ndan çıktığı ve Hayfa Limanı’na girmek üzere olduğu açıklandı.
İsrail basını gemide kaç kişinin bulunduğuna dair net bir bilginin olmadığını ve dolayısıyla yaralanan olup olmadığının bilinmediğini aktardı. Yangında bir terör ya da saldırı şüphesi bulunurken, The Times of Israel isimli yayın kuruluşu İsrail ordusunun yayın yasağı getirdiğini duyurdu.
MÜRETTEBAT REHİN Mİ ALINDI?
İsrail’de İbranice yayın yapan gazeteler, Hayfa yakınlarına demirleyen gemiye kaçak giren iki kişinin gemiyi ele geçirmeye çalıştığını iddia etti. Bazı mürettebatı rehin alan ve gemiyi yakmakla tehdit eden saldırganların kimseye zarar vermediği belirtildi.
Yerel basında yer alan haberlerde olayın ve yangının kontrol altına alındığı belirtildi.
Murat Yetkin Pentagon mektubunu yorumladı: ABD Türkiye'ye süre vermekle kalmıyor, askeri ve ekonomik tehditte bulunuyor
Gazprom'dan yüzde 25'lik indirim teklifi
Bardağı taşıran son hamle! Doğu Akdeniz'de 9.4 milyar dolarlık enerji oyunu... Türkiye’den net hamle
Putin'den Erdoğan'a: "Delikanlı gibi..."
İngiltere Başbakanı May parti liderliğini resmen bıraktı
Türkiye Kırgızistan'a karşı notayla yanıt verdi
ABD'den Akar'a F-35 mektubu: Türk pilotlarını ülkeden göndereceğiz
Rus şirketi Rostec'in Başkanı: S-400 sisteminin Türkiye'ye teslimine 2 ay içinde başlıyoruz
Uber New York’ta helikopter seferlerine başlıyor



YORUMLAR
Yorum Yap