Türkiye'den Almanya'ya sahte dolarları gönderen kim?
Almanya’nın kuzeyinde Schleswig-Holstein eyaletinde otomobil parçaları ihraç eden bir şirketin depolarına düzenlenen baskında, 4 palet içersinde toplam 103 milyon dolar sahte para ele geçirildi
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
İhracat şirketinin sahibinin İstanbul’da lojistik depoları bulunan Talip G.’ye ait olduğu belirlenirken, paraların birkaç hafta önce Türkiye’deki başka bir lojistik firması aracılığıyla getirildiği ortaya çıktı.
Sabah'tan Ümir Erkan Demircan'ın haberine göre Kiel Kriminal Soruşturma Dairesi, Jübek (Schleswig-Flensburg bölgesi) ve Hamburg'da otomobil parçaları ihraç eden bir şirketi uzun süredir sahte para sevkiyatı konusunda takibe almıştı.
Geçtiğimiz günlerde ihracat firmasına ait 100 dönümlük içerisinde küçük atölyelerin ve 20 binanın bulunduğu depoya bir tırın giriş yaptığı duyumunu alan ekipler, depoya baskın düzenledi.
DÖRT PALET AMERİKAN DOLARI
Depoda yapılan aramada, çok sayıda araba parçalarının bulunduğu paletler tespit edildi. 4 palette yapılan arama da karton kutulara yerleştirilmiş 103 milyon sahte ABD doları ele geçirildi. Depoda kimseye ulaşılamadı.
ŞİRKETİN SAHİBİ ARANIYOR
Deponun İstanbul'da da lojistik şirketi bulunan Talip G'ye ait olduğu belirlendi. Hamburg'da da iki şirketi bulunan Talip G. yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı.
YORUMLAR
Yorum Yap