TİM Başkanı seçilen Birlik Başkanlığını bırakacak
TİM Başkanlığına, ihracatçı birliği başkanlarından birinin seçilmesi halinde, bu kişinin ihracatçı birliği başkanlığı görevi sona erecek.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılarak, TİM Başkanlığına seçilen birlik başkanının, birlik başkanlığı görevinin sona ermesi hükme bağlandı.
Genel Kurul üyeliği için gerekli ihracat şartı yeniden belirlendi. Buna göre Genel Kurul üyeliği için gerekli olan yıllık ihracat şartı 5 bin dolardan 20 bin dolara yükseltildi.
Ayrıca Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyeliği için tarım sektöründe gerekli olan 250 bin dolarlık ihracat yapmış olma şartı 1 milyon dolara yükseltilirken, sanayi ve madencilik sektörlerindeki ihracat şartı ise 1 milyon dolardan 5 milyon dolara çıkarıldı.
Yönetmeliğin TİM Başkanı başlıklı 42’nci maddesine bir fıkra eklendi. Bu fıkraya göre TİM Başkanlığına, ihracatçı birliği başkanlarından birinin seçilmesi halinde, bu kişinin ihracatçı birliği başkanlığı görevi sona erecek. TİM başkanı, sektörler konseyinin asıl üyeleri arasından seçiliyor.
İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'nde kura takvimi belli oldu
Ak Partili Metin Külünk'ten zenginlerin servetleri hakkında dikkat çeken açıklama
Varlık Fonu’ndaki turizm tesisleri sınıfta kaldı
Türk Telekom'dan zam kararı: İşte yeni internet tarifesi fiyatları
Doğalgaz zamları cep yakacak: Faturalar bin lirayı bulabilir
Emtia fiyatları ekimde hafif geriledi
Cübbeli Ahmet, İTO seçimlerine de karıştı: Seçimi ihmâl etmeyin
TOKİ sosyal konut için kura çekimi tarihleri belli oldu
28 Katrilyonluk skandaldan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haberi var mı?



YORUMLAR
Yorum Yap