Tesla'yı bile geride bırakmıştı: Otomobil devi iflas etti

Ocean modelinde sunduğu 463 kilometre menzili ile Tesla Model Y'yi bile geride bırakan Fisker mahkeme kararıyla resmen iflas etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Pandemi sürecinde büyük bir mali darboğaza giren ABD'li otomotiv üreticisi Fisker’in başvurusu aylar sonra mahkeme tarafından kabul edildi.

Reuters'te yer alan habere göre, ABD İflas Hakimi Thomas Horan, otomotiv devinin iflas planını onayladı. Şirket araç filosunu satarak alacaklılarına ödeme yapacak.

Elinde 3 bin adet Ocean model araç kalan Fisker bu satıştan 46 milyon dolar kazanacak.

Şirket araç filosunu American Lease'e satacak. Fikri mülkiyetini ise alacaklılarına dağıtacak.

American Lease, filo için ödediği paraya ek olarak gelecekteki teknik destek hizmetleri için beş yıl boyunca ek 2,5 milyon dolar ödeyecek.

Fisker, Ocean modelinde sunduğu 463 kilometre menzili ile Tesla Model Y'yi geride bırakarak dikkatleri üzerine çekmişti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol