Tesla ilanı pahalıya patladı: 'Selam söyle' dedi 279 bin lira ceza yedi

İlan sitesinde aracının fiyatını 2 milyon 420 bin 625 lira olarak gösterip alıcıya özel görüşmede 2 milyon 700 bin lira isteyen satıcıya, Ticaret Bakanlığı 279 bin 375 lira idari para cezası uyguladı. Satıcının müşteriye attığı mesaj ise dikkat çekti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Tesla marka aracını satışa çıkaran bir vatandaş, aracı için ilan fiyatından 280 bin lira daha fazla fiyat isteyince 279 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Mustafa Ç., internette 2 milyon 420 bin liraya satışa çıkardığı Tesla aracını satın almak için kendisiyle iletişime geçen alıcıya ilan fiyatının geçerli olmadığını ve aracın fiyatının 2 milyon 700 bin TL olduğunu söyledi.

Alıcı ise satıcı Mustaf Ç'yi şikayet ettiğini ve ceza alacağını söyledi. Ancak bu mesajı ciddiye almayan satıcı "Bebeğim o fiyata sattığımı kanıtlarsan o cezayı verirler. Yanında selamlarımı da ilet" dedi.

Sosyal medyada gündem olan olayda, satıcının alıcının fiyat farkına itiraz etmesi üzerine, “Bebeğim o fiyata sattığımı kanıtlarsan o cezayı verirler. Yanında selamlarımı da ilet” yanıtını verdiği görüldü.

279 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Ticaret Bakanlığı Basın Danışmanı Bekir Kaplan, X hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlık tarafından yapılan inceleme sonucunda satıcının ilan fiyatı ile pazarlama fiyatı arasındaki farkın tespit edildiğini ve 1274496634 numaralı ilan için 279 bin 375 lira idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Kaplan, paylaşımında “Ticaret Bakanlığı olarak, ilan platformlarında haksız fiyat artışı ve tüketiciyi yanıltıcı her türlü uygulamaya karşı denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz.

Adil, şeffaf ve rekabetçi bir piyasa düzeni için gereken tüm idari işlemler kararlılıkla uygulanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kaplan paylaşımının tamamında şu ifadelere yer verdi:

"Ve Aleykümselam….

Ticaret Bakanlığımız tarafından yapılan inceleme sonucunda, söz konusu araç ilanında güncel satış fiyatının üzerinde pazarlama yapıldığı tespit edilmiştir.

Bu kapsamda, 1274496634 numaralı ilan için 279.375 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Ticaret Bakanlığı olarak, ilan platformlarında haksız fiyat artışı ve tüketiciyi yanıltıcı her türlü uygulamaya karşı denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz.

Adil, şeffaf ve rekabetçi bir piyasa düzeni için gereken tüm idari işlemler kararlılıkla uygulanmaktadır."

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol