Tatile çıkmaya da Konaklama Vergisi geliyor
Otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart, misafirhane ve kamping gibi konaklama tesislerinde verilen hizmetlerine Konaklama Vergisi getiriliyor.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Vergiyi işletme sahipleri ödeyecek. Verginin oda fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Yani tatile çıkan vatandaş dolaylı yoldan ekstra ücret ödeyecek.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulacak taslakta, Kurumlar Vergisi’nde indirim öngörülürken, “Dijital Hizmet Vergisi” ve “Değerli Konut Vergisi” adı altında iki yeni vergi getiriliyor. Ayrıca taslakta yer alan başka bir düzenlemeye göre otellere Konaklama Vergisi getiriyor.
Konaklama vergisini otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart, misafirhane ve kamping gibi konaklama tesislerinde verilen hizmetlerine Konaklama Vergisi getiriliyor.
Konaklama Vergisi taslağı:
o Otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart, misafirhane ve kamping gibi konaklama tesislerinde verilen hizmetlerine Konaklama Vergisi getiriliyor.
o Verginin mükellefi, konaklama hizmetlerini sunanlar.
o Verginin matrahı geceleme ve diğer hizmetlerin toplam bedeli.
o Vergi aylık dönemler itibarıyla beyan edilip ödenecek.
o Vergide istisna uygulanacak hizmetlerden;
o Kamu misafirhanelerinde verilen hizmetler,
o Öğrenci yurtları ve kamplarında verilen hizmetler,
o Diplomatik temsilciler, konsoloslar ile uluslararası kuruluşların mensuplarına verilen hizmetler.
İstanbul Finans Merkezi'ni Cumhurbaşkanı Erdoğan kurtaracak!
İş Yapma Kolaylığı’nda yeni rekor geldi: Türkiye 10 sıra birden yükseldi
Çinliler kuracak! Bor için stratejik tesise ilk harç
'Milletin cebinden çok ciddi vergiler çıkacak'
İşte vergi taslağının son hali: İki yeni vergi geliyor
İş dünyasında ipotek isyanı büyüyor
Cumhurbaşkanı'nın maaşı: Avrupa’da birinci, dünyada dördüncü
Ücretsiz hizmet verip üstüne kira ödediler
Sancaktepe Şehir Hastanesi ihalesi iptal edildi: 2013 yılında başlamıştı




YORUMLAR
Yorum Yap