Tapuda yeni düzenleme: Artık zorunlu olacak
Son yıllarda dolandırıcıların sahte noter mühürleri kullanarak yaptığı arsa ve daire satışlarının artması üzerine Adalet Bakanlığı harekete geçti. Bakan Tunç, noter sisteminde değişikliğe gidileceğini belirterek, noter belgelerinde karekod uygulamasının zorunlu olacağını açıkladı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Türkiye'de artan dolandırıcılık vakalarında mağdurlar, sık sık noter belgelerinde kullanılan sahte mühürler ile tuzağa düşürülüyor.
4 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla gayrimenkul ve arsa gibi taşınmazların devir işlemlerinin noter aracılığıyla yapılmasına imkan tanıyan düzenlemenin kötüye kullanılması, Adalet Bakanlığı'nı da harekete geçirdi.
NOTER BELGELERİNE KAREKOD ZORUNLULUĞU GELİYOR
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hukuk Mahkemelerinin Etkinliğinin Artırılması Çalıştayında yaptığı konuşmada, , UYAP, e-duruşma, e-tebligat ve e-noter gibi uygulamalarda önemli değişikliklere gidileceğini duyurdu.
Düzenlemelerden en dikkat çekeni ise, son yıllarda çok sayıda resmi evrakta kullanılan karekod zorunluluğunun noterler için de yürürlüğe gireceğinin açıklanması oldu.
Yapılacak değişiklikle birlikte, tapu devir işlemlerinde ve çeşitli taşınmazların satışında alıcı ve satıcı tarafların daha güvenli işlem gerçekleştirmesine imkan tanınacak.
Üç yıllık holdingin net karı yüzde 609 bin arttı
Ekonomi yönetimine güven yüzde 25
Lüks konut satışında patlama!
Güven Karaca: Türkiye'nin mücevherden sonra en değerli sektörü deri
50 milyarlık vurgun yapacaklardı!
Uludağ'da şok! 16 otelin ruhsatı iptal edildi
Maliye'den e-ticarete kanca: 37 milyarlık hasılat yakalandı
Memurlara verilen 'Kıyafet parası' faiziyle geri istendi
Gübretaş'ta grev kararı!




YORUMLAR
Yorum Yap