Tamer Karadağlı'nın 14 günlük ABD gezisi tartışma yarattı
Tamer Karadağlı’nın ABD’ye yardımcısı Sükun Işıtan’ın oyununa sahne bakmaya gittiği, uçak ve tüm konaklama masraflarının kurum tarafından ödeneceği öğrenildi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Ancak Nefesi’in edindiği bilgiye göre, gezinin arkasındaki nedenlerin başında Işıtan’ın “Medea Material” oyunu için ABD’de sahne araması geliyor. Karadağlı ve Işıtan, 14 Nisan’da, Sanat Teknik Müdürü Hakan Dündar’la birlikte Houston’da Başkonsolos Ahmet Akıntı ile görüştü.
Karadağlı, New York’taki Türkevi’nde düzenlenen etkinlikte de Türk tiyatrosunun yapısı ve dublajın gelişimi üzerine değerlendirmeler yaptı. Programa New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal da katıldı.
Nefes'ten Tarık Işık'ın haberine göre Karadağlı ve Işıtan’ın Türkiye’ye dönüşü DT’nin X hesabından “Devlet Tiyatroları, uluslararası vizyonunu genişletme ve Türk tiyatrosunu dünya sahnelerinde daha görünür kılma hedefi doğrultusunda önemli bir eşiği daha geride bıraktı. Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen kapsamlı yerinde inceleme süreci başarıyla tamamlandı” sözleriyle duyurdu.
OYUNUNA SAHNE ARANIYOR
Karadağlı ve Işıtan’ın ABD’ye gidiş-geliş VIP uçak biletleri DT tarafından karşılandı. Konaklama ücreti ise Türkiye’ye döndükten sonra Karadağlı ve Işıtan’a ödenecek.
Karadağlı ve Işıtan ayrıca ilk 10 gün için günlük 199 dolar, sonraki günler için ise yüzde 50 zamlı günlük 299 dolar harcırah alacak.
Edinilei bilgiye göre, ABD gezisinin arkasındaki temel neden Genel Müdür Yardımcısı Işıtan’ın başrolünde oynadığı “Medea Material” oyunu için sahne bulmak.
Işıtan, Afife Tiyatro Ödülü’ne aday gösterilebilmek için Ankara DT yapımı olması gereken oyunu İstanbul DT ile ortak proje olarak göstermiş, daha sonra beklenildiği gibi Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” dalında ödül almıştı. Işıtan, ödül gecesi Karadağlı’ya teşekkür edince yuhalanmış, seyircilerin bir kısmı da salonu terk etmişti.
127.8 milyon TL’lik yol gideri
Dizi oyuncusu Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandığında, “Çalışmayacaksanız istifa edin, Lale Devri bitti! Kimsenin oturup yıllarca sadece maaş alıp ama ‘Ben oyuncuyum’, ‘Ben tiyatrocuyum’ demesi doğru gelmiyor.
Çalışmayan oyuncunun teşviklerini ödemiyorum” demişti. Ancak Karadağlı döneminde kurumun yolluk giderinin astronomik boyutlara ulaştığı ortaya çıkmıştı. Buna göre, 2022’de 14,6 milyon TL, 2023’te 34,7 milyon TL olan kurumun yolluk gideri, 2024 yılında yüzde 268’lik artışla 127,8 milyon TL olarak kayıtlara geçti.
Mansur Yavaş resti çekti: İtibarımız için makamı terk etmeye hazırız
Alaattin Kadayıfçıoğlu için müebbet hapis istendi
TÜBİTAK yağmur duasına 3 milyon TL ayırdı!
Tayland'da yakalanan firari müteahhit kim?
Milli iradenin simgesi 106 yaşında
Ataşehir'de kadın müteahhidin 190 milyonunu almışlar, ruhsat vermemişler!
Holding patronuna, otel müdürünü tehditten hapis cezası!
Eski vali Tuncay Sonel tutuklandı!
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel tutuklandı




YORUMLAR
Yorum Yap