SPK onay verdi: Borsaya bir şirket daha geliyor
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi A.Ş.'nin ilk halka arz başvurusu onaylandı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2026/29 sayılı haftalık bültenini yayımladı. Bültende, Ekinciler Demir ve Çelik’in halka arz başvurusuna onay verildiği açıklandı.
Şirketin halka arzında hem sermaye artırımı hem de ortak satışı yöntemi kullanılacak.
Ekinciler Demir ve Çelik’in mevcut 280 milyon TL olan sermayesi, halka arz kapsamında 40 milyon TL artırılarak 320 milyon TL’ye çıkarılacak.
Halka arz kapsamında ayrıca mevcut ortaklara ait 12 milyon TL nominal değerli pay da satışa sunulacak.
Şirket paylarının 45,00 TL sabit fiyat üzerinden yatırımcılara arz edileceği açıklandı.
Tüm payların satılması durumunda halka arzın toplam büyüklüğünün yaklaşık 2,34 milyar TL olması bekleniyor.
Halka arz kapsamında Ekinciler Holding’e ait 3.339.977 TL nominal değerli pay satışa sunulacak.
Ayrıca Faruk Ekinci, Namık Kemal Ekinci, Haluk Ekinci, Tarık Ekinci, Sıdıka Baytan ve Neziha Ekinci’ye ait 1.236.793’er TL nominal değerli payların da halka arza konu olacağı belirtildi.
İlker Eker, İlkay Eker ve Soner Eker’in sahip olduğu 412.264’er TL nominal değerli B grubu paylar ile Recep Ekinci’ye ait 2.473 TL nominal değerli B grubu paylar da yatırımcılara sunulacak.
Denizbank'ın kredi teklifi sosyal medyayı salladı: Yüzde 8.4.... Görenler inanamadı
Tüm illerde 'batık' kredi patlaması
Osman Arslan'a şok! Vakıfbank'ın karı çakıldı!
Borsa tarihinde ilk kez 15 bin puanı aştı
Geleceğin yatırımcıları Investimate’te buluştu
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan 'Faiz indirimi beklemeyin' mesajı
Karahan vekillere açıkladı: Jeopolitik riskler enflasyonu zorluyor
'Yatırımın Geleceği' yarışması başlıyor! Yarışma, eğitim, staj bir arada
Altın beş haftanın en düşük seviyesinde!




YORUMLAR
Yorum Yap