SPK'dan bir ceza da Yapı Kredi Yatırım'a
Sermaye Piyasası Kurulu SPK, Ak Yatırım'dan sonra Yapı Kredi Yatırım'a da idari para cezası verdi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem

SPK’nın aracı kuruluşlar üzerindeki denetimi artıyor. Ak Yatırım’daki cezadan sonra bir idari para cezası Yapı Kredi’nin iştiraki yapı Kredi Yatırım’a geldi.
SPK haftalık bültende yer alan bilgiye göre, “bilgi sistemleri yönetimi ve iç denetim düzenlemelerine aykırı davranılması” gerekçesiyle ceza verildi.
SPK, ceza için”Seri: V, No:68 sayılı Aracı Kurumlarda Uygulanacak İç Denetim Sistemine İlişkin Esaslar Hakkında Tebliği’nin 4 üncü maddesi, 5 inci maddesi, 10 uncu maddesinin (k) bendi ve 11 inci maddesinin (h) bendi, VII-128.9 sayılı Bilgi Sistemleri Yönetimi Tebliği’nin 25 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi ve III-39.1 sayılı Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliği’nin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi”ni gösterdi.
SPK Yapı Kredi Yatırım’a 1 milyon 814 bin lira idari para cezası uyguladı.

SPK'dan yeni halka arza izin çıktı

SPK'dan Ak Yatırım'a ilginç ceza

İhtiyaç kredisi faizleri yüzde 60'a çıktı

Altında düşüş alım fırsatı mı?

Denizbank'ta 'Fon vurgunu'nda rakam ortaya çıktı: 44 milyon dolar ve 15 milyon TL

Bakan Şimşek şimdi de Londra yolcusu

EKK'da gündem yastık altı altınlar

Merkez Bankası, reeskont faiz oranlarını yükseltti

Dolarda yükseliş devam ediyor

YORUMLAR
Yorum Yap