S&P, Türkiye'nin kredi notunu 'durağan'dan 'negatif'e çevirdi
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu 'B' olarak teyit etti, kredi notu görünümünü 'durağan'dan 'negatif'e çevirdi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
S&P'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun teyit edildiği bildirildi.
Açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunun "B" olarak teyit edildiği, kredi notu görünümünün ise "durağan"dan "negatif"e revize edildiği kaydedildi.
Kredi derecelendirme kuruluşunun açıklamasında, şubat ayında meydana gelen depremlerin ardından yeniden inşanın Türkiye'nin gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYH) yüzde 12'si kadar iç ve dış finansman gerektireceği aktarıldı.
Açıklamada, para ve finans sektörü politikalarının öngörülebilirliğinin ve etkinliğinin artması, başta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) net döviz rezervleri olmak üzere, ülkenin ödemeler dengesi pozisyonun güçlenmesi halinde kredi notlarının yükselebileceğine işaret edildi.
Büyüme tahminlerine de yer verilen açıklamada, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,1 ve gelecek yıl yüzde 2,8 büyümesinin beklendiği kaydedildi.
Seçim sonrası dolar ne olur?
SPK, ilk halka arzlarda bireysel yatırımcıları eşitledi
Banka promosyonunda rekabet arttı! İşte bankaların emekli maaşı kampanyaları
Dolar ve euro yükselişe geçti
Kur korumalı hesaplarda faiz üst limiti kaldırıldı
Kristal Kola'da 'Yurtbay'lara tedbir kararı
BofA: Seçimi kim kazanırsa kazansın dolar kurunda yüzde 15-25 düzeyinde artış bekliyoruz
Dolar ne kadar? Gram altın ne kadar?
Kur Korumalı Mevduat faturası ağır oldu!




YORUMLAR
Yorum Yap