Şireci Tekstil'de anlaşma sağlandı!

Antep’te düşük zammı kabul etmeyerek iş bırakan Şireci Tekstil işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı. Taleplerini kararlılıkla savunan işçiler ile patron arasında uzlaşma sağlandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yaklaşık 2 bin Şireci işçisinin düşük zam dayatmasına karşı geçen hafta başlattıkları iş bırakma eylemi kazanımla sonuçlandı.

Taleplerini kararlılıkla savunan işçiler ile patron arasında uzlaşma sağlandı. Aylık 15 bin 500 lira talep eden işçiler 15 bin lira net aylık artı 300 lira devamlılık priminde uzlaştı.

Pazar mesaisine 1500 lira ödenecek. İşçiler iki bayramda üçer yevmiye (2 bin 500 lira) bayram ikramiyesi alacak. Direnişte geçirilen 6 günün 3'ünü patron karşılayacak. İşçilere ayrıca erzak yardımı ile hiçbir işçinin işten atılmayacağı, atılan işçilerin geri alınacağı sözü verildi. 

Direniş sürerken bu sabah Belediye Başkanı Fatma Şahin ve CHP Milletvekili Melih Meriç, patron Ahmet Şireci'yi ziyaret edip görüşme yaptı. Görüşme öncesi Fatma Şahin işçilere patronu övdü ve işçileri mücadeleyi bırakmaya ikna etmeye çalıştı. CHP'li Meriç de işçilerden "fedakarlık" istedi. İşçiler, EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca'nın temsilcileri olarak görüşmeye katılmasını istedi. Yapılan ilk teklif işçiler tarafından kabul edilmedi.

Görüşme sürerken AKP'li Fatma Şahin, "Uzlaşmada büyük mesafe kat ettik. İşçilerimizin büyük bölümü işlerinin başına dönüp çalışmaya başladılar" iddiasını öne sürdü. Sevda Karaca ise Şahin'i yalanladı. Karaca, "Patrondan gelen tekliflerin bir kısmını kabul etti işçiler, ama henüz uzlaşmaya varılmamış maddeler var. İşçiler son tekliflerini ilettiler. Hep birlikte direniş alanında işçilerin talebine ilişkin sonucu bekliyoruz. 5 fabrika önünde direnişe devam ediyoruz" dedi.

Ardından ise uzlaşma sağlandığı duyuruldu.

FATMA ŞAHİN PATRONU ÖVDÜ, İŞÇİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Görüşme için fabrikaya gelen Fatma Şahin, işçilere seslenip parton Ahmet Şireci'yi övdü. İşçiler ise Şahin'e tepki gösterdi.

Kendisinin işçi bir babanın kızı olduğunu söyleyen ve "Sizden biriyim" iddiasını öne süren Fatma Şahin, "Gaziantep'in diğer illerden farkı helal kazanç. Bu şehrin çocukları çalışmak zorunda. Şireci dediğiniz adam sizin çocuklarınız okula gitsin diye okul yapan bir adam. Dedim ki Başkanım 'Uyuşturucu sorunu var', AMATEM'i yaptı" gibi sözlerle patrona methiye düzdü.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol