Şimşek, yüksek çıkan enflasyon rakamları için ne dedi?
Bakan Şimşek, dezenflasyon sürecinin kesintisiz devam ettiğini söylerken, değerlendirmesinin devamında "Sürdürülebilir büyüme ve toplumsal refah artışı için ön koşul olan fiyat istikrarını kalıcı şekilde sağlamak için mali disiplini ve yapısal adımlarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sürdürülebilir büyüme ve toplumsal refah artışı için ön koşul olan fiyat istikrarını kalıcı şekilde sağlamak için mali disiplini ve yapısal adımları aynı kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.
Şimşek, sosyal hesabından, ağustos ayı enflasyon verilerine ilişkin paylaşım yaptı:
"Dezenflasyon süreci kesintisiz devam ediyor.
Ağustosta yıllık enflasyon geçen yılın Mayıs ayına göre 42,5 puan gerileyerek yüzde 33’ün altına indi.
Zirai don ve kuraklığın da etkisiyle uzun dönem ortalamasının oldukça üzerinde fiyat artışı gerçekleşen gıda grubunun aylık enflasyona etkisi 0,7 puan oldu.
Yıllık temel mal ve hizmet enflasyonundaki düşüş ağustosta da devam etti. Temel mal enflasyonu yüzde 19,8 gerçekleşirken hizmet enflasyonu 2022 yılı Nisan ayından sonraki en düşük seviyesi olan yüzde 45,8’e geriledi.
Sürdürülebilir büyüme ve toplumsal refah artışı için ön koşul olan fiyat istikrarını kalıcı şekilde sağlamak için mali disiplini ve yapısal adımlarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz."
İhracat ağustos ayında düştü!
Memur ve memur emeklisinin enflasyon farkı ortaya çıktı
Eylül ayı kira zam oranı belli oldu!
Ağustos ayı enflasyonu şok etti!
İnşaatı yılan hikayesine döndü: Bitmeyen hastane
Kolin Holding işçileri iş bıraktı!
Geceliği 37 bin lira olan otel işçilere maaş vermiyor
Motorine dev zam geliyor
Mevduatın faiz getirisi ev ve arabaya gitti



YORUMLAR
Yorum Yap