Şimşek: Reformlara ihtiyacımız var!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bazı reformları hayata geçirmenin çok önemli olduğunu belirterek, “Üretimi artırmak için reformlara ihtiyacımız var. Enflasyonu aşağı getirme konusunda kararlıyız” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Petrol fiyatlarının 60 doların altına inmesiyle beraber Brent petrol son 4 yılın en düşük seviyesine geriledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, fiyatların 65 doların altında kalıcı olması durumunda enflasyonun hedefin 1 ila 1,6 puan altında gerçekleşebileceğini, cari açığın ise GSYH'ye oranla yüzde 1,5'in altına inebileceğini açıkladı.

Bakan Şimşek'in açıklamaları şöyle:

* Bazı reformları hayata geçirmek çok önemli, üretimi artırmak için reformlara ihtiyacımız var. Enflasyonu aşağı getirme konusunda kararlıyız.

* Bazı reformları hayata geçirmek çok önemli, üretimi artırmak için reformlara ihtiyacımız var.* İklim değişikliği bizim bir seçenek değil zorunluluk. Genç nüfusumuzda hız kaybı var ama 2025'e kadar pozitif kalmasını bekliyoruz.

* Petrol fiyatları 65 doların altında kalıcı olursa enflasyon hedefin 1-1,6 puan aşağısında, cari açığın GSYH oranı yüzde 1,5'in altında olur.

* Orta Vadeli Program'a göre bu yıl cari açığın milli gelire oranı yüzde 2 olarak öngörülüyor. Merkez Bankası'nın enflasyon için yıl sonu tahmini orta noktası ise yüzde 24 seviyesinde.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol