Şimşek açıkladı: Eylülde enflasyon 50'inin altına inecek
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapmış olduğu açıklamada, enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin program hedeflerini desteklediğini ifade etti.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın enflasyon beklentileri anketi ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu.
Şimşek, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamada, enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin, program hedeflerini desteklediğini ifade ederek "Dezenflasyondaki belirginleşmeyle yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,1’e geriledi.
On bir aydır azalan 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri ise sırasıyla yüzde 27,5 ve yüzde 18,4 oldu.” ifadelerini kullandı.
"DEZENFLASYONA GÜÇLÜ DESTEK SAĞLAYACAK"
Yıllık enflasyonun son 3 ayda 23,5 puan gerilediğine dikkat çeken Şimşek, yıllık enflasyonun eylül ayında yüzde 50’nin altına inmesinin beklendiğini ifade ederek “2024 yılında yüzde 4,9 seviyesinde öngördüğümüz bütçe açığının milli gelire oranını gelecek yıl yüzde 3,1’e düşürmeyi hedefliyoruz.
Böylece mali disiplin dezenflasyona güçlü destek sağlayacak.” açıklamasında bulundu.
Şimşek, yaptığı açıklamada, fiyat istikrarını sağlamak için politikalarını eşgüdüm içerisinde devam ettireceklerini belirterek “Enflasyondaki yapısal katılıkları da gidererek vatandaşlarımızın alım gücünü kalıcı olarak artıracağız." ifadesini kaydetti.

Dünya çapındaki isimler 'Turkish Stones' diyecek
İTO Başkanı Avdagiç uyardı: Sıkıntılar 2025, 2026 ve 2027'de devam edecek
Doğalgaz ve elektriğe yüzde 50 zam iddiası: Bu kış zor geçecek
Zehra Taşkesenlioğlu vergi kaçırmaktan ceza almış
Kazancını düşük beyan eden yandı!
Kentsel dönüşüm için Yunanistan modeli önerisi
Dünya motor devi, Türk şirketini satın aldı
Elektrik faturalarına zam yolu açıldı
Batuhan Mumcu'dan sosyal medyadaki paylaşımlar sonrası dikkat çeken yazı




YORUMLAR
Yorum Yap