Siber saldırganlar Medilife Sağlık Grubu'ndan 500 bin hastaya ait 2.5 milyon kaydı ele geçirdi!
Türkiye’de son yılların en büyük veri ihlallerinden biri yaşandı. Medilife Sağlık Grubu adıyla faaliyet gösteren Yonca Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti.’nde gerçekleşen siber saldırıda, 500 bin hasta ve çalışana ait kişisel bilgiler ve 2.5 milyon kayıt ele geçirildi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Türkiye’de son dönemlerdeki en büyük veri ihlallerinden biri gerçekleşti. İstanbul’a 3 hastanesi ve 3 kliniği bulunan bir sağlık kuruluşuna yönelik gerçekleştirilen siber saldırıda, yaklaşık 500 bin hastanın kişisel verileri ele geçirildi.
Habertürk'ten Medilife'ın haberine göre sözkonusu sağlık kuruluşuna ait tüm klasörlerin ele geçirildiği saldırıdan etkilenen kayıt sayısının ise 2.5 milyonu bulduğu tahmin ediliyor. Medilife Sağlık Grubu adıyla faaliyet gösteren Yonca Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti.’nde gerçekleşen siber saldırı ile ilgili inceleme sürüyor.
Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan (KVKK) konuyla ilgili olarak yapılan kamuoyu açıklamasında, Yonca Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti.’nde yaşanan sözkonusu veri ihlali ile ilgili olarak özetle şu bilgiler verildi:
İŞTE SİBER SALDIRININ DETAYLARI
- Veri sorumlusu sistemlerine siber bir saldırı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen saldırının tipik Ransomware, DDoS, vb. gibi bir saldırı olmadığı, saldırı tipinin tespiti için incelemelerin devam ettiği belirtildi.
- İhlal, 15 Mart 2022 tarihinde başladı ve 16 Mart 2022 tarihinde tespit edildi.
- İhlal, veri sorumlusu bünyesinde bilgi işlem müdürü olarak çalışan personele iletilen bir e-posta ile öğrenildi.
- Saldırgan, bir metin dosyası halinde tüm klasörlerin listesini veri sorumlusuna iletmek suretiyle veritabanı ve birçok dokümanı ele geçirdiğini belgeledi.
GENETİK VERİLER DE VAR...
- Saldırgan kişi veya kişilerin, klasörlerin içeriğine erişebilip erişemediği konusunda danışmanlık şirketi tarafından yapılan inceleme devam ediyor.
- İhlalden etkilenen ilgili kişi grupları çalışanlar ve hastalardan oluştu.
- İhlalden etkilenen kişisel veriler şunlar: Kimlik, iletişim, özlük, mesleki deneyim, finans, pazarlama bilgileri, sağlık, ceza mahkumiyeti ve güvenlik tedbirlerine ilişkin bilgiler ile genetik veriler.
- İhlalden etkilenen tahmini kişi sayısı 500 bin ve tahmini kayıt sayısı ise 2.5 milyon.
- Sözkonusu siber saldırıya ilişkin inceleme devam ediyor.
İDDMİB Başkan adayı Ayşegül Çapan: İDDMİB’in ihracattaki payını yüzde 10’a çıkaracağız
Petrolün varil fiyatı yeniden 120 dolara dayandı
Akaryakıta bir zam daha geldi; 25 TL'ye dayandı
19 kişilik temizlikçi alımına 2 bin 170’i üniversite mezunu olmak üzere 17 bin kişi başvurdu
Dubai'ye canlı hayvan satıldı, içeride et zamlandı
3.2 Milyar Euro'ya mal olan otoyol, 'Hayalet yol'a döndü
Bakanlık inceleme başlattı, şeker fiyatları düştü!
Bakan yardımcısı Nadir Alpaslan'ın 3 maaşının toplamı 313 bin TL!
Kırmızı ete yüzde 30 zam daha geliyor



YORUMLAR
Yorum Yap