Sezonun ilk cruise gemisi Bodrum’a geldi
Turizm sezonunda pandemi nedeniyle normalleşme sürerken Türkiye'ye gelen sezonun ilk cruise yolcu gemisi dün Bodrum Limanı'na demirledi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Pandemi sürecinin ardından turizmde normalleşmeler devam ederken yaklaşık 1,5 yıl aradan sonra Türkiye'ye ilk gelen yolcu gemisi dün Bodrum Limanı’na demirledi.
İtalya'nın Trieste kentinden dün saat 16.00 sıralarında Bodrum'a gelen Norveç bayraklı 230 metre uzunluğunda 930 yolcu kapasiteli Viking Sea isimli cruise gemisini, Cruise Port İskelesi Genel Müdürü Haluk Hızlan ile geminin acenteliğini yapan Merhaba Gemicilik Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Uysal karşıladı.
“BU YIL İÇERİSİNDE BODRUM' A 30 YOLCU GEMİSİ GELECEK”
Geminin İtalya'dan 140 personel ile Bodrum'a geldiğini belirten Genel Müdür Haluk Hızlan “Gemi buradan 95 personelini alarak Limasol'a hareket edecek ardından mayıs ayından itibaren turizm sezonuna başlayacak.
Çok yakında İstanbul Limanı'da Cruise gemilerine kapılarını açacak ve bu Ege ve Akdeniz'de büyük bir hareketliliğe yol açacak. Bodrum yolcu gemisi iskelesi olarak mayıs ayından itibaren yolcu gemilerini ağırlamaya başlayacağız. Mayıs ve eylül ayları arasında Bodrum’a bu yıl en az 30 yolcu gemisi turist getirecek.
Dün gelen gemi pandemi sürecinin ardından Türkiye'ye gelen ilk yolcu gemisi oldu. Limanımızın güvenlik sağlık hizmetlerimizin üst düzeyde olması nedeniyle gemi şirketi personel değişikliğini buradan yapmayı planladı” diye konuştu.
“DÜNYADA PANDEMİ LABORATUVARI KURAN İLK YOLCU GEMİSİ”
Geminin acenteliğini yapan Süleyman Uysal ise “Mayıs ayından itibaren uluslar arası yolcu gemilerini Bodrum'da ağırlamaya başlayacağız. Viking Sea dünyada pandemi nedeni ile içerisinde test yapılabilecek bir labarotuvar oluşturan bir gemi. Bu kez personel değişimi için geldi. Ancak önümüzdeki aylarda turistte getirecek” dedi.
Geminin yarın öğle saatlerinde Bodrum’da ayrılarak Limasol’a gideceği belirtildi.
Yaşar Anter/Sözcü
Reklam Kurulu'ndan Gaziantep Hacı Sayit Kuruyemişçisi'ne 114 bin lira ceza
İstanbul'un en kalabalık mahallesi, 3 ilin nüfusunu geride bıraktı
900 Bin Liralık evi tapuda 360 Bin gösterdi! Ev elden gitti
Bulgarlar borç taktı, tahsil edemiyoruz
Bizim paketten AF, onlarınkinden PARA çıktı
Putin’in açıklamaları Türk turizmcileri mutlu etti
Suat Özbek: Bu yılın yıldızı yerli turist olacak, otellerin doğru bir fiyat politikası uygulaması şart
22 yaşında ihale zengini! Hisse devri oyunu
Esnafın muaf tutulduğu para kişi başı 281 TL



YORUMLAR
Yorum Yap