Şeref Oğuz: Belli ki dolar tırmanışını, 11, 12 13… sürdürecek
Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz, "Bu zamanda faizle oynamak, ateşle oynamaya eşdeğer" başlıklı bir yazı kaleme aldı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Player yükleniyor...
Şeref Oğuz, iktidarın verdiği güçle, ekonomi yönetiminin finans sistemine, bankalara ve piyasaya meydan okuduğunu ifade ederek "Mali disiplin sağlamadan, enflasyonun hızı kesilmeden faiz oranları düşürülmeye çalışılıyor. Böyle bir ortamda da liradan kaçış hızlanıyor, dolarizasyon tırmanırken kırılganlığımız artıyor" dedi.
Doların çift haneli rakamlara demir attığını ve bundan sonra da çift hanelerde fiyatlanacağına işaret eden Oğuz, "Belli ki 10’lu düzlemde tırmanışını, 11, 12 13… sürdürecek. Üstelik şimdi, seçim ekonomisi fiyatlanıyor." dedi.
"Enflasyon bütün belaların anasıdır" diyen Oğuz yazısında şöyle dedi:
"Enflasyonla topyekûn mücadele programı hazırlanmalı. Gerçekçi tespit, kapsayıcı çözüm ve güvenilir uygulayıcı elinde, enflasyon külfetini bir kesimin diğerinin sırtına aktarmasını önleyecek yöntemler gerekiyor. Fakat sorun şu ki seçim ekonomisinde bu uygulanmaz."
Dolar/TL güne 10.42 ile başladı
Uzmanlardan korkutan uyarı: Türkiye 3. kur kriziyle karşı karşıya
Dövizdeki artışla 100 liranın değeri 64 liraya geriledi
Faiz indirimi devam ederse kurda seviye kalmaz
Dolar kuru, 10,50 ile tarihi rekorunu yeniledi...
Mobiltel, 18-19 Kasım’da halka arz oluyor
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran: Faizde indirim beklemiyorum
Halkbank'ın hedefinde hangi ülke var?
Çeyrek altın Bin TL'yi aştı!



YORUMLAR
Yorum Yap