Sebze-meyve fiyatları artışa geçti
Markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 92,6 ile sivri biber oldu
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, eylülde markette 37 ürünün 27’sinde fiyat artışı, 10’unda fiyat azalışı olduğunu söyledi. Bayraktar “Markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 92,6 ile sivri biber oldu." dedi.
Türkiye gazetesinden yer alan habere göre, Sivri biberdeki fiyat artışını yüzde 73,6 ile domates, yüzde 39,6 ile salatalık, yüzde 32,4 ile patlıcan, yüzde 29 ile marul, yüzde 28,2 ile kabak takip etti. Markette fiyatı en fazla azalan ürün ise yüzde 14,4 ile elma oldu.
Elmadaki fiyat düşüşünü yüzde 9,6 ile patates, yüzde 8,7 ile mısır özü yağı, yüzde 6,7 ile kuru soğan, yüzde 6,5 ile yeşil mercimek izledi” dedi. Bu ürünlerde üretici ile market arasındaki fiyat farkına da dikkat çeken Bayraktar yüzde 252,9 ile maydanozda görüldüğünü belirterek, bunu yüzde 231,1 ile marulun, yüzde 219,4 ile domatesin, yüzde 218,3 ile limonun, yüzde 205 ile elmanın takip ettiğini bildirdi. Bayraktar, eylülde üreticide fiyatı en fazla düşen ürünün yüzde 41,2 ile yeşil soğan olduğunu, bunu yüzde 22,5 ile kuru soğan, yüzde 9,1 ile kuru kayısı, yüzde 8,1 ile maydanoz, yüzde 5,1 ile patatesin izlediğini söyledi.
AK Parti, EYT ile emekli olacak kişi sayısını açıkladı
Hazine garantili borçlar için 15 milyar TL kur farkı ödendi!
Ön ödemeli devre tatil satışı yapan yanacak! Hapis cezası geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan kimleri görevden aldı, kimleri atadı?
Tüketici haklarında yeni dönem: Ön ödemeli devre mülk satışı yasaklandı
Elon Musk yeni robot Optimus'u tanıttı
Eyüpsultan Belediyesi'nde ihaleler babadan oğula geçiyor
Üretici ile market arasında 3,5 kat fiyat farkı var
USTİS ile Nişantaşı Üniversitesi'nden işbirliği protokolü



YORUMLAR
Yorum Yap