Schengen çilesi iki kat artacak! Vize krizi büyüyor
Avrupa Birliği Konseyi, Schengen Bölgesi dışındaki ülkelerden gelenler için pasaport kontrollerini sıkılaştıracak Entry/Exit System’ı (EES-Giriş-Çıkış Sistemi) 2023’ün mayıs ayında yürürlüğe koymaya hazırlanıyor.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Konsey, geçtiğimiz hafta 21 ülkenin katıldığı bir çalışmayı yayınlayarak, bir anlamda sürecin yanısmalarını şimdiden ortaya koydu. Rapora göre, bu sistemin devreye girmesiyle kontrol sürelerinin önemli ölçüde artması ve kapıda bekleme sürelerinin iki katına çıkması öngörülüyor.
SINIR KAPILARI GENİŞLEYECEK
Almanya’nın raporda yer alan değerlendirmesinde EES’in devreye girmesiyle yolcular için kontrol sürelerinin önemli ölçüde artacağı tahmin edilirken; ülkedeki bazı havalimanlarında, sınır kontrolleri için kapasitelerin arttırılması gerekeceğine dikkat çekildi.
Avusturya’dan yapılan değerlendirmede ise şu sözler dikkat çekti:
“EES ile işlem sürelerinin çok net bir şekilde iki katına çıkmasını bekliyoruz. Bu durum, sınır geçiş noktalarında bekleme sürelerini de etkileyecek. Sınır kontrolleri daha karmaşık hale gelecek.”
Hırvatistan’da da yetkililer, bekleme sürelerinin önemli ölçüde artacağına dikkat çekerek, bazı sınır kapılarının genişletileceğini söyledi. İtalya ise özellikle havalimanlarına odaklandığını açıkladı. İsviçre ise self-servis ve kamera sistemlerinin büyük havalimanlarında halihazırda kurulduğunu açıkladı.
Trump hakkında soyunma odasında tecavüz iddiası
Mısır’dan Türkiye’nin Suriye operasyonuna tepki: Derhal durdurun
AP'den Şam iddiaları: Erdoğan mesaj gönderdi, Esad reddetti
Erdoğan'dan Esad açıklaması: Olabilir, siyasette küslük olmaz
Erdoğan-Sisi görüşmesi sonrası harekete geçen Yunanistan, Mısır’a çıkarma yaptı
Kendisini Macron olarak tanıtan Rus Youtuber, Polonya Cumhurbaşkanı'nı 'tuzağa düşürdü'
Pekin'de Kovid-19 nedeniyle yüz yüze eğitime ara
Belçika'da haftada 4 gün çalışma başladı
Erdoğan ve Sisi’nin fotoğrafı sonrası Mısır’dan ilk açıklama




YORUMLAR
Yorum Yap