Sarıyer Belediyesi'ne çift diplomalı başkan adayı

Prof. Dr. Devrim Elvan… Henüz 47 yaşında… Çift diplomalı… İstanbul Barosu’na kayıtlı Avukat aynı zamanda Orman Yüksek  Mühendisi. 27 yıllık Sarıyerli, yıllardır Bahçeköy’de yaşıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Yerel seçimlere 8 ay kala siyasi partilerin belediye başkan aday adayları belli olmaya başladı. Sarıyer siyasetine heyecan katan bir aday adaylık açıklaması da CHP’nin Sarıyer’de Prof. Dr. Devrim Elvan’dan geldi. 

Sarıyer Gazetesinin haberine göre henüz 47 yaşında olan ve halen İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Orman Fakültesi’nde Çevre ve Orman Hukuku Öğretim üyesi aynı zamanda Orman Mühendisliği Bölüm Başkanlığı yapan Elvan, alanında Türkiye’nin sayılı Profesörlerinden…

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden de mezun olan ve İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat olarak da görev yapan Elvan, çift diplomasıyla hem Avukat hem de Orman Yüksek Mühendisi…

12 yıldır CHP Sarıyer Örgütü üyesi olan Prof. Dr. Devrim Elvan, 27 yıldır ailesiyle Sarıyer Bahçeköy’de yaşıyor.

Eşi Bahçeköy’de sınıf öğretmeni… 2 çocuk babası Elvan’ın babası da emekli ağır ceza mahkemesi başkanı…

Prof. Dr. Devrim Elvan, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Sarıyer Belediye Başkan Aday Adaylığını ilk kez açıkladı.

SARIYER’İN SORUNLARINI VE ÇÖZÜMLERİNİ BİLİYORUM

“Neden Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı oldunuz?” şeklindeki soruyu cevaplayan Prof. Dr. Elvan şöyle konuştu; “27 yıldır Sarıyer’de yaşıyorum. Sarıyer’in sorunlarını ve sıkıntılarını, çözüm önerilerini biliyorum. İlçemizin mülkiyet meselelerini, trafik sorununu, otopark sorunlarını, alt yapı sorunlarını, deprem tehlikesi nedeniyle riskli yapıları, çevre sorunlarını, öğrencilerimizin yurt ve kreş sorunlarını, gençlerimizin, kadınlarımızın ve yaşlı vatandaşlarımızın beklentilerini, hayvan hakları konusundaki beklentiler, yeşil alanlarımızın eksikliğini…Sarıyer’deki tüm sorunları mahalle mahalle tespit eden ve bölgemizi çok iyi bilen bir ekibimiz var. Ortak akılla hareket ediyoruz, bize fikirsel olarak yapıcı katkıları olacak herkesle çalışmaktan da memnun oluruz.”

İBB’NİN 2 MAHALLEDEKİ SATIŞ SÜRECİ DİĞER MAHALLERDE DE BAŞLATILMALI

Sarıyer’deki tapu ve mülkiyet konularıyla ilgili süreci yakından takip ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Devrim Elvan, şöyle konuştu; “Pınar ve Rumeli Hisarı Mahallerindeki İBB arazilerinin üzerindeki hak sahiplerine satış süreci devam ediyor. Pınar Mahallesi’nde 317 dönüm, Rumeli Hisarı’nda da 94 dönüm olmak üzere toplam 412 dönüm arazide tapu verme işlemleri başladı. Bu iki mahalle dışında kalan 13 mahalledeki İBB arazilerinin de hak sahiplerine satılması için bir an önce meclisten karar çıkartılmalı. Göreve geldiğimiz zaman ilk yapacağımız işlerin başında Pınar ve Rumeli Hisarı’ndaki süreci diğer mahalleler için de başlatmak. Konuyla ilgili olarak İBB ve ilçe meclisinden kararlar çıkartılmasını en kısa sürede sağlayacağız. Burada vatandaşlarımızı mağdur etmemek için metrekare fiyatlarının belediye emlak rayiç değerleri üzerinden hesaplanmasını doğru buluyoruz. Aksi halde vatandaşlarımız ödeyemeyecekleri bedellerle karşı karşıya kalıp, rantçı müteahhitlerle anlaşmaya mahkum bırakılabilirler. Tapu sürecini içinde mimarlar, mühendisler, avukatlar ve Sarıyer Mahalleler Birliği gibi süreci geçmişten beri takip eden güçlü bir ortak akıl ekibiyle çözüme kavuşturmak istiyoruz…”

SARIYER BELEDİYESİ BÜNYESİNDE “DEPREM MÜDÜRLÜĞÜ” KURACAĞIZ

Sarıyer’in en önemli sorunlarından birinin deprem gerçeği olduğunu söyleyen Prof. Dr. Elvan; “Haziran 2020 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kandilli Rasathanesi’nin hazırladığı rapora göre Sarıyer’de 469 adet riskli bina var. Bunlardan 102 tanesi çok ağır, 367 adeti ise ağır hasarlı. Bu binalar için devletin ilgili kamu kurumlarıyla koordineli çalışıp bunların güçlendirilmesi ve vatandaşlarımızın güvenli binalarda yaşayabilmeleri için acil önlem alacağız. İlçemizdeki tapu sorunu tam olarak çözülemediği için, eski binaların depreme karşı yenilenmesi mümkün olamıyor. Mülkiyet meselesiyle depreme karşı önlemler bir biriyle çok bağlantılı. Depreme karşı önlem alınırken vatandaşların mülkiyet konusunda mağdur edilmemesi ve bu konuda kendilerini güvence altında hissetmeleri sağlanmalı. İlçemizde herkesin ulaşabileceği yeterli sayıda ve donanımda deprem hazırlık konteynırlerı konulmalı, toplanma alanları alt yapısıyla hazır tutulmalı. Hatta bu konuda lojistiğin denizden ulaşımını sağlayacak sistemi de kuracağız. Sarıyer Belediyesi bünyesinde Deprem Müdürlüğü adıyla yeni bir müdürlük kuracağız. Bu müdürlük sayesinde depreme karşı daha koordineli ve 7/24 hazırlıklı olacağız” dedi.

SARIYER’İN KÜLTÜREL DOKUSU AKADEMİK BİR GÖZLE DEĞERLENDİRİLMELİ

Sarıyer’in akademik bir gözle incelenmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Devrim Elvan sözlerini şöyle sürdürdü; “Sarıyer sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda dünyada da eşi olmayan bir semt. Çünkü kıyı, boğaz, orman, tabiat parkları, sit alanları, korular, tarihi yapılar, tarım alanları, hayvancılık, turizm, üniversiteler, askeri alanlarlar, balıkçılık, su havzaları gibi bir çok farklı unsuru bünyesinde bulunduran çok özel bir ilçe. Bu kadar farklı ve zengin bir dokuyu bir arada bulunduran ilçemizin, bu imkanları değerlendirilebilmesi için akademik bir hassasiyetle yönetilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu akademik bakış açısının en güzel örneğini Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen hocamız Eskişehir’de uygulamış ve uygulamaya devam etmektedir.

Bu nedenle, uzun yıllar aktif olarak üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisinden, hem parti içinden, hem de  Sarıyer kamuoyunun  yakından tanıdığı önemli paydaşların yoğun desteği ile aday adayı olarak yola çıkmaya karar verdim. Birlikte çalıştığım, konusunda uzman ve Sarıyer’i sokak sokak bilen bir ekiple 38 mahallemizin mikro düzeyde tüm sorunlarını tespit ettik ve sorunların çözümü için projeler hazırladık. Sarıyer’in mülkiyet meselesinden, otopark meselesine, balıkçılar çarşısından, çevre sorunlarına, trafik sorununa, gençlerin ve vatandaşların sosyal taleplerinden çevre sorunlarına kadar tüm sorunları biliyoruz. Adaylık süreci tamamlanıp Sarıyer Belediye Başkanlığı görevini aldığımız zaman öncelikli işimiz iklim değişikliği ile uyumlu ekokent planı hazırlamak olacaktır. Temel amacımız temiz hava, sürdürülebilir yeşil alanlar, karbon emisyonunu azaltan ulaşım metotları, kamusal ve ortak alanlara erişim ve ulaşım kolaylığı, çevreye duyarlı yapılaşma-kent içi donatılar, temiz su, su israfını önleyen projeler, sağlıklı gıdaya erişim kolaylığı… Bununla birlikte kültürel farkındalıklar, aidiyet duygusunu geliştiren projeler, enerji verimliliği, çevre kirliliği ile mücadele, katılımcı yönetim…”

Aday gösterilip Sarıyer Belediyesi’nin yönetimini devralmaları halinde, mali disipline çok büyük önem vereceklerini söyleyen Prof. Dr. Devrim Elvan; “Sarıyer Belediyesi’nin mevcut hizmetlerinin daha verimli ve sağlıklı kullanılabilmesi için mali disipline önem vereceğiz. Gereksiz harcama kalemlerini ortadan kaldırıp, şeffaf ve toplum tarafından denetlenebilir bir kamu yönetimi oluşturacağız. İlçemizde gerçekleştireceğimiz tüm projeleri halkımızla ve ilgili kurum-kuruluşlarla, STK’larla, katılımcılık anlayışıyla birlikte yapacağız” diye konuştu.

Sarıyerle ilgili çok sayıda önemli projeler hazırladıklarını söyleyen Prof. Elvan, önümüzdeki günlerde ilçeyle ilgili tüm projelerini teknik detaylarıyla birlikte Sarıyer halkıyla paylaşmaya başlayacaklarını da belirtti.

PROF. DR. OSMAN DEVRİM ELVAN KİMDİR?

Avukat ve Mühendis… 1976 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı.1996 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümüne girdi, 2000 yılında üniversiteyi tamamladı. Yüksek Lisansı’nı ve doktorasını aynı üniversitede Çevre ve Orman Hukuku Anabilim Dalı’nda yaptı. 2011 yılında ikinci üniversite olarak Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi, 2015 yılında da Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Halen İstanbul Barosu’na kayıtlı avukattır. Aynı zaman İstanbul Barosu Çevre Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürüyor.  Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinin 2016-2020 iki dönemlerinde II. Başkanlık yaptı.

27 YILDIR SARIYER’DE YAŞIYOR

Akademik olarak 2000 yılında İ.Ü Orman Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başladı, 2009 yılında yardımcı doçent, 2015 yılında doçent, 2022 yılında da genç yaşta profesörlük ünvanı aldı. İstanbul Üniversitesi’nin 2018 yılında bölünmesi ile bağlı olduğu fakültenin İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Orman Fakültesine bağlanması sebebiyle bu üniversitede tam zamanlı profesör olarak çalışmaya devam ediyor. Şuanda da İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak idari bir sorumluluğu yerine getiriyor. Babası Hakkı Elvan, 40 yıllık hukukçu, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’ndan emekli bir hakimdir. Anne tarafından Bayburt, baba tarafından da Kırşehirli olan Devrim Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır. Devrim Elvan’ın eşi halen Bahçeköy Türkan Efe İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapıyor. 2011 yılından beri CHP Sarıyer İlçe Örgütü’nün üyesidir. CHP’de halen devam eden delege seçimleri sırasında da Bahçeköy Delegesi olarak listeye girmeyi başardı. Akademik derecede  İngilizce bilen Elvan, 1996 yılından beri 27 yıldır Sarıyer’de yaşıyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol