Sağlıkta 400 günlük isyan! Hiçbir ödeme yapılmadı
Kamu hastanelerinin, ilaç dışı tıbbi malzemeyi ihale yasası kapsamında tedarik ettiği özel sektöre aylardır ödeme yapamaması, hastanelerin ekonomik olarak iflas noktasına geldiğini gösterdi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Bu kapsamda Eskişehir Ticaret Odası; başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere iktidar temsilcilerine mektup yazarak, kamu hastanelerine tıbbi malzeme tedarik eden üyelerinin 400 günü aşkın süredir hiçbir ödeme alamadıklarından yakındı.
Koronavirüs salgınıyla mücadelede etkin rol oynayan kamu hastanelerinin ekonomik olarak gerekli bütçe verilmediği için tıbbi malzeme ticareti yapan pek çok özel şirkete borçlu olduğu ortaya çıktı. Ödeme alamayan firmalar çareyi iktidara mektup yazmakta buldu.
Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in imzasıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay’a yazılan mektupta, kamu hastanelerinin ilaç dışı tıbbi malzeme, protez ve laboratuvar ekipmanını ihale yasası kapsamında özel sektör aracılığıyla tedarik ettiği anımsatıldı.
DURMA NOKTASINDA
Mektupta, “Ancak uzun süredir söz konusu tedarik zincirinde baş gösteren birtakım problemler, kentimizde faaliyet gösteren 150’ye yakın üyemizi; daha da önemlisi son derece stratejik bir sektörü faaliyetlerini sürdüremez noktaya getirmiştir” denildi.
Mektupta, medikal ürün ve hizmet ticareti yapan firmaların Kamu İhale Yasası kapsamında açılan ihalelere katıldığı ve bu kapsamda 120 ile 200 gün arasında değişen sürelerde ödemelerini aldıkları ifade edildi.
“Ancak son 6 aylık süreçte Eskişehir’de faaliyet gösteren kamu hastanelerimiz, ilgili üyelerimizin 120-200 günde alması gereken ödemeleri ne yazık ki 400 günü aşan belirsiz sürelere uzatmaktadır” denilen mektupta, son 6 aydır çözümsüz bir duruma gelen söz konusu durumun; bir sektörün faaliyet gösteremez hale gelmesine sebep olacak ölçüde ciddi boyutlara ulaştığı ifade edildi.
Mahmut Lıcalı/Cumhuriyet
Kullanan yok, aidat çok; 2 bin 200 TL’ye varan aidatlar ödeniyor
Hazine Bakanı Albayrak açıkladı: Karadeniz'deki keşif faturalara ne zaman yansıyacak?
Aras Kargo'nun yüzde 80'i Avusturyalıların oldu
Coca Cola'ya büyük darbe!
Reel kesim güven endeksi aylık bazda yükseldi, genel gidişata yönelik iyimser beklentiler düşüyor
OYAK'da 450 Milyon Dolarlık operasyon tamam
Sarten, Bulgaristan’daki ikinci fabrikasını satın aldı
Albayrak: Kimse bileğimizi bükemez
İnternete girenlerin oranı yüzde 80'e çıktı; en çok ne alındı?



YORUMLAR
Yorum Yap