Sağlık Bakanı Koca'dan evine 125 tanı kiti alan Murat Sancak açıklaması: Kabul edilebilir değil
Sağlık Bakanı Dr Koca'dan Murat Sancak, Koronavirüs tanı kiti denerken çekilen görüntüleri sonrası sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntülerine tepki geldi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP'ye yakınlığı ile bilinen ve son dönemde sağlık sektöründeki faaliyetleriyle dikkat çeken iş insanı Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın yeni tip Koronavirüs için 125 test kiti almasına yönelik olarak, "Şahısların veya özel kuruluşun kendi başına dışarıdan veya içeriden kit alarak numuneleri test ediyor olması asla kabul ettiğimiz bir durum değil. Yapılması gereken yapılacak" diye konuştu.
Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın evine 125 adet koronavirüs testi aldığı ortaya çıktı
Murat Sancak, Koronavirüs tanı kiti denerken çekilen görüntüleri sonrası sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntüler için "Aile ortamında deneme amaçlı yapılan testin videosu hiçbir amaç güdülmeden tamamen bilgim dışında paylaşılmıştır" ifadelerini kullanmış ve 125 test kitini 12 bin 125 TL'ye aldığının faturasını paylaşmıştı.
Fahrettin Koca: Bizim uygun görmediğimiz kitlerle çalışılabilir olmasını doğru bulmuyorum
Bilim Kurulu toplantısı sonrasında basının karşısına geçen Fahrettin Koca, bir gazetecinin Murat Sancak'a yönelik sorusunu, "Testlerle ilgili özellikle hiçbir vatandaşımızın ücret vererek testleri yaptırmaması gerektiğini, bu testlerin hangi laboratuvarlarda çalışılması gerektiğinin iznini de bakanlık olarak veriyoruz. Pozitif vaka tespit edilirse o hastanın temas ettiği kişilere bizim bir an önce ulaşmamız gerekiyor. Herkesin bulunduğu yerde izin almadan, bakılan hastayı bize bildirmeden test yapılabilirliği dünyada da istenen bir şey değil. Şu anda üniversite hastaları ve PCR çalışabilir laboratuvara izin vererek bir gayret içinde olduk.
Şahısların veya özel kuruluşun kendi başına dışarıdan veya içeriden kit alarak numuneleri test ediyor olması asla kabul ettiğimiz bir durum değil. Herhangi bir kişinin kendi başına bizden izinsiz bizim uygun görmediğimiz kitlerle çalışabilir olmasının doğru olmadığını bunun için de yapılması gereken neyse yapılır diye söylüyorum." diye yanıtladı.
TRT YAYINI KESTİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Murat Sancak'la ilgili soruyu cevaplandırıken TRT'nin yayını kesmesi dikkat çekti.
Sağlık Bakanı Koca'dan evine 125 tanı kiti alan Murat Sancak açıklaması: Kabul edilebilir değil. Yapılması gereken yapılacak https://t.co/d9rCeZB73v pic.twitter.com/Nrd4vEgyAv
— Patronlar Dünyası (@patronlar) March 27, 2020
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm yurt dışı uçuşlar durduruldu, şehirlerarası yolculuk izne tabi
Bakan Koca: Son 24 saatte, 2 bin 69 pozitif vaka tespit edildi
Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın evine 125 adet koronavirüs testi aldığı ortaya çıktı
17 kişi daha kaybettik: Koronodan ölüm sayısı 92'ye vaka sayısı 5698'e çıktı
Polisin uyarmadan ateş ettiği iş insanı ölümden döndü
İstanbul Valisi Yerlikaya: Hayırseverlerimizin desteğiyle 300 bin gıda kolisi hazırlıyoruz
Hac işlemleri ikinci bir duyuruya kadar ertelendi
Uzmanlar uyardı: Korona'da en kritik 2 hafta
Sağlık Bakanı Koca: Bugün 16 hastamızı kaybettik, toplam ölüm 75'e çıktı



YORUMLAR
Yorum Yap