Sabri Demir Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na atandı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne ilişkin atama kararları ile Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine seçme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne ilişkin atama kararları ile Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine seçme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na Sabri Demir, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'ne de Prof. Dr. Yusuf Sarınay atandı.
Yükseköğretim Kurulu Üyeliği'ne ise H. Abdullah Kaya yeniden seçildi.
Sabri Demir kimdir?
Bosna Hersek’te Sarayevo da eğitim gördüğü dönemde savaşın başlamasıyla eğitimi yarım kaldı. Sabri Demir, bu dönemde Suriye'nin başkenti Şam'da 2 yıl ikamet ederek Arapça eğitimi aldı.
Sabri Demir, 2009 yılında Başbakanlık Basın ve halkla ilişkiler müşavirliğine atandı. Daha sonra 2013 yılında Başbakanlık Müşavirliğine atanıp dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Balkanlardan sorumlu danışmanı olarak görevine devam etti.
Sabri Demir, Recep Tayyip Erdoğan’ın Balkanlardaki tüm çalışmalarında yer aldı.
Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına seçilmesinden sonra 22 Ekim 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Danışmanı olarak atandı.
Sabri Demir evli ve 2 çocuk babasıdır. Çok iyi derecede Boşnakça, Makedonca, Arnavutça, iyi derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir.
Esas AVM'de corona şoku: 2 mağaza tedbir amaçlı kapatıldı
Yakınlarına 'Dua edin' diye seslenmişti! Müstehcen fotoğraflar paylaşan 'Elif Sarı' hesabının kullanıcısı tutuklandı
İkinci kez koronavirüse yakalananların sayısı artıyor: Bağışıklık çok kısa sürüyor endişesi
Piyasa değeri 216 Milyon Lira! 540 kilogram kokain ele geçirildi
Erdoğan'dan Yunanistan'a: Korkunun ecele faydası yok, yaparız diyorsak yaparız
Nasıl iç çamaşırı giyileceğine müdür karar verecek! Devletin müdüründen skandal mesaj
Tecavüz sanığı Musa Orhan bir haftada tahliye edildi
Berat Albayrak'ın anlattığı fıkra canlı yayına damga vurdu
Meteoroloji’den çok kritik uyarı… Yarından itibaren çok sert vuracak…



YORUMLAR
Yorum Yap