Sabancılar da ünlü ekonomistin hayranı çıktı

Melisa Sabancı eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak tanınan Jeremy Rifkin ile bir araya geldi. Rifkin'dan övgü ile bahseden Sabancı o anları sosyal medyadan paylaştı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Sabancı'nın kızı Melisa Sabancı, Jeremy Rifkin ile bir araya geldi.

İstanbul Politikalar Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Jeremy Rifkin ve Melisa Sabancı konuşmacı oldu.

Sürdürülebilirlik üzerine gerçekleştirilen toplantı sonrası Sabancı ayrıntıları sosyal medya hesabından paylaştı.

‘Dayanıklılık Çağı’ toplantısına katılan Rifkin'ı sosyal medya hesabından paylaşan Sabancı, "Jeremy Rifkin’in gerçekleştirdiği konuşmada gökyüzünün sonsuzluğunda bir ışık perdesi gibi beliren meteor yağmurlarından bahsetmiştim. Rifkin’in düşünceleri ve anlatımları, neden beni bu denli etkiledi?" ifadelerini kullandı.

JEREMY RİFKİN KİMDİR

CHP'nin, 3 Aralık 2022'de gerçekleştirdiği ve 2023 seçimleri için vizyon belgesini duyurmuştu. Toplantıya, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olan Ekonomist Jeremy Rifkin de video-konferans yöntemiyle katılmıştı.

Jeremy Rifkin, Amerikalı ekonomik ve sosyal kuramcı, yazar, konuşmacı, siyasi danışman ve aktivisttir. Bilimsel ve teknolojik değişikliklerin ekonomi, iş gücü, toplum ve çevre üzerindeki etkisi hakkında yirmi iki kitap yazmıştır. Küresel ekonomik kriz, enerji güvenliği ve iklim değişikliğinin zorluğunu ele alan uzun vadeli ekonomik sürdürülebilirlik planı olan "Üçüncü Sanayi Devrimi"nin baş mimarıdır.

Jeremy Rifkin, 26 Ocak 1945 tarihinde Colarado'da dünyaya geldi. 1967'de Pennsylvania Üniversitesi'nden mezun oldu. 1968 yılında Tufts Üniversitesi'ndeki Fletcher Hukuk ve Diplomasi Okulu'na gitti. 1973'te Rifkin , Boston Limanı'nda Boston Çay Partisi'nin 200. Yıldönümü anma töreninde petrol şirketlerine karşı kitlesel bir protesto düzenledi. Aktivistler boş petrol varillerini Boston Limanı'na boşaltırken protestoya binlerce kişi katıldı. 1977'de Ted Howard ile çevre, ekonomi ve iklim değişikliği ile ilgili hem ulusal hem de uluslararası kamu politikası konularında aktif olan Foundation on Economic Trends'i (FOET) kurdu, Rifkin, 2015 yılında Belçika'daki Hasselt Üniversitesi'nden ve Liege Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.

Jeremy Rifkin, iklim değişikliğini ele alma konusundaki çalışmaları nedeniyle Aralık 2020'de 13. Alman Sürdürülebilirlik Ödülü'nün sahibi oldu. Jeremy Rifkin Almanya Eski Başbakanı Angela Merkel ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’e endüstri ve sanayi teknolojileri danışmanlığı yaptı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol