Sabah yazarı Barlas: 10 ülkeyle neredeyse diplomatik ilişkileri kesmek üzereyiz
Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Osman Kavala'nın “derhal serbest bırakılması” için çağrıda bulunan, aralarında ABD, Fransa ve Almanya'nın da olduğu 10 ülkenin büyükelçileriyle diplomatik ilişkileri kesme noktasına gelindiğini söyledi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Barlas, tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın “derhal serbest bırakılması” için çağrıda bulunan 10 büyükelçinin ülkeleriyle diplomatik ilişkileri kesme noktasına gelindiğini hatırlatarak, "Bir başka sorun da Türk iç politikasındaki hukuksal durumların Türk dış politikasındaki ilişkilere yansıması.
Örneğin, şu anda Türkiye'deki yargı sistemini eleştiren 10 ülkeyle neredeyse diplomatik ilişkileri kesmek üzereyiz. Oysa bu gibi durumlarda daha esnek tepkilerle gerginlikler azaltılabilir." ifadelerini kullandı.
Erdoğan: Büyükelçilerin 'istenmeyen adam' ilan edilmesi talimatı verdim
Barlas yazısında, "Bilmemiz gereken, şu anda iç kamuoyunu bu tür gerginlikler tatmin etmiyor.
Fiyat ve döviz kurlarındaki artış, sonuçta insanların gelirlerinin azalmasına dayandı. Geniş kitlelerin birinci sorunu bu. Örneğin, faiz indirimlerinin gerçekten neye yaradığı tam anlaşılamadı.
Anlatılamadı da. Bu gibi durumlar ortadayken Türkiye'nin bütün dünyayla kavgalı gibi görünmesi pek hoş olmuyor. Dileğim, gerilen sinirlerin yavaş yavaş gevşemesi ve Türkiye'ye güler yüzlü bir ortamın egemen olmasıdır." düşüncesini dile getirdi.
Balıkesir'de salça faciası: 18 araç birbirine girdi, 1 kişi öldü
36 saatlik nöbet sonrası genç doktorun kahreden ölümü
Meteorolojiden art arda uyarı! Kar, şiddetli yağmur, fırtına...
Kemal Kılıçdaroğlu: Geliyor gelmekte olan, uyumasınlar
Erdoğan: Büyükelçilerin 'istenmeyen adam' ilan edilmesi talimatı verdim
Erdoğan: Türk müteahhitler, Afrika'nın dört bir yanında mega projelere imza atıyor
Sarsılmaz Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş'in büyük acısı
Bill Gates, Meryem Ana evini ziyaret ederek ikinci kez hacı oldu
Reza Zarrab adını değiştirdi; İşte yeni işi....



YORUMLAR
Yorum Yap