Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi: Rusların yüzde 57’si yaz tatilini evinde geçirecek
Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi'nin (VTsIOM) yaptığı anket, Rusların yüzde 57’sinin yaz tatilini evinde geçirmeyi planladığını ortaya koydu.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
VTsIOM Devlet Kurumlarıyla İlişkiler Direktörü Kiril Rodin, bugünkü basın toplantısında, geleneksel olarak her yaz mevsimi öncesinde ülke vatandaşlarına tatili nerde geçirmeyi planladıklarını, yaz mevsimi bitince de tatilin nasıl geçtiğini sorduklarını belirterek, bu yıl yaz mevsimi öncesi anket çalışmasını mart ve nisan olarak iki aşama halinde gerçekleştirdiklerini anlattı.
Telefon yoluyla yapılan anket çalışmasına 18 yaş üstü 1600 kişinin katıldığını söyleyen VTsIOM yetkilisi, vatandaşlara önümüzdeki Mayıs ayında veya yaz aylarında nereye gitmeyi planladıklarının sorulduğunu kaydetti.
Nisan ayında ankete katılanların yüzde 57’si yaz tatilini evde, yüzde 35’i yazlığında geçirmeyi, yüzde 11’i Rusya içinde başka bir kentte veya köyde, yüzde 6’sı Rusya’nın Karadeniz bölgesinde, yüzde 4’ü Kırım’da, yüzde 3’ü yurtdışında, yüzde 2’si eski Sovyetler Birliği cumhuriyetlerinde, yüzde 1’i de Baltık ülkelerinde geçirmeyi planladığını belirtti.
Yurtdışına gitmeyi planlayanların yaz tatili için seçtiği ülkelerin başında Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır geliyor.
Bununla birlikte ankete katılanların yüzde 26’sının, yaz tatiline yönelik planlarının değiştiğini bildirirken sebep olarak koronavirüs, dolar ve euro kurundaki artış, karantina ve ülkeden çıkış yasağı gösterdi.
Robert Koch Enstitüsü: Koronanın kalbe ve böbreklere zarar verdiğini tespit ettik
Avrupa'da tedbirler gevşiyor, kafeler açılıyor
Çin tazminat kıskacında! Wuhan'daki doktorlardan itiraf gibi açıklama
New York'da ölü sayısının artmasının ardından şehri akbabalar bastı
DSÖ'den korona uyarısı: Daha en kötüsünü görmedik, corona çok tehlikeli bir kombinasyon
Yunanistan'daki otel işletmecilerinin yüzde 65'i iflas beklentisi içinde
ABD'nin devleri üretime başlıyor
Reuters açıkladı: S-400’lere koronavirüs ertelemesi
Ve sistem çöktü: ABD’de petrol sıfırın altına indi



YORUMLAR
Yorum Yap