Rüşvet olayında yeni gelişme: İmamoğlu'na danışman oldu
ABD sermaye piyasası otoritesi SEC, Oracle'a Hindistan, BAE ve Türkiye'de rüşvet dağıttığı için toplam 23 milyon dolar ceza verdi
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
ABD sermaye piyasası otoritesi Secure Exchange Commission (SEC), Oracle’a 2016 ve 2019 yılları arasında Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye’de resmi görevlilere rüşvet vermek suçlamasıyla 23 milyon dolar cezaya çarptırdı. Oracle, SEC’nin suçlamalarını reddetmeden ve kabul etmeden toplam 23 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.
SEC’den yapılan yazılı açıklamada, Oracle’ın Türkiye de dahil anılan ülkelerde, yasadışı olarak çeşitli fonlar oluşturarak bu fonlar ile resmi görevlileri çeşitli konferanslar için yurtdışı seyahatlere götürdüğü ve bunun karşılığında da devlet kurum ve kuruluşlarından ihale ile iş aldığı belirtildi. SEC, soruşturma kapsamında Türkiye’de SPK ile işbirliği yürüttü.
Dönemin Türkiye Müdürü, İmamoğlu’na danışman oldu
BTDunyasi.net'in haberine göre 2016-2019 yıllarını kapsayan rüşvet olaylarında Oracle Türkiye’nin başında Filiz Doğan vardı.
Oracle, daha önce 2012 yılında da benzer faaliyetlerden dolayı cezaya çarptırılmıştı. Bu ceza 2016 ile 2019 yılları arasını kapsarken bu dönem içerisinde Oracle Türkiye ülke müdürü olarak Filiz Doğan görev yapıyordu.
Doğan, Temmuz 2021’den itibaren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teknoloji danışmanlığını yapıyor.
Bitez Koyu'nun SİT statüsü değiştirildi
Lüks otelin yemek parasını ödeyen gizli finansör kim?
iPhone 14'e beklenen talep gelmedi
'Denizli'yi ilk 5 sanayi şehri arasına sokacağız'
EBRD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti
Dünya yazarı Şeref Oğuz: Asgari ücrete en az yüzde 80 zam gelecek
Perinçek: Dünyanın haracını yiyen ABD ekonomisi için çanlar çalıyor
Resmi Gazete'de yayımlandı! Tapuda yeni dönem
17 yaşındaki genç Marmara Üniversitesi'ni hackledi, SMS ile uyardı



YORUMLAR
Yorum Yap