Rötar var: Karadeniz gazında tarih değişti

Bakan Dönmez, Karadeniz gazını evlere ulaştıracak Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nin açılışına ilişkin "Muhtemelen Nisan'a kalır" dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

Trakya'da kurulacak Doğal Gaz ticaret merkezi için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Hedefimiz bir yıl içerisinde işler hale getirmek. İki kanunda değişiklik ihtiyacımız var. Önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek” açıklamasını yaptı.

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Dönmez, Trakya’da kurulması planlanan doğalgaz merkezine ilişkin, “Çalışmalar yapılıyor. Depreme odaklandık. Çalışma grupları çalışıyor, hedefimiz bir yıl içerisinde orayı işler hale getirmek. Bir iki kanunda değişiklik ihtiyacı var. Önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek. Ondan sonra da yasal altyapı da tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

#reklam#

Karadeniz gazını evlere ulaştıracak Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi’nin durumu dair de değerlendirmelerde bulunan Dönmez, “Çalışanlarımızın bir kısmı deprem bölgelerinden geliyor. İster istemez aileleriyle ilgilenmek zorunda kaldılar. Netice olarak bir kısmı geri dönmeye başladı. Tekrar bölgeye gideceğim sanırım muhtemelen Nisan’a kalır” açıklamasını yaptı.

Erdoğan tarih olarak Mart'ı işaret etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Karadeniz'de 710 milyar metreküplük ülkemizin en büyük doğalgaz rezervi keşfini yaptık. Mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz'' dedi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol