Reel sektörün 2026 enflasyon beklentileri belli oldu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) "Sektörel Enflasyon Beklentisi" anketinin aralık ayı sonuçlarını açıkladı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Anket sonuçlarında piyasanın, vatandaşların ve reel sektörün 12 ay sonrası enflasyon beklentilerinin gerilediği görüldü.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasa katılımcıları, hanehalkı ve reel sektörün 12 ay sonrası tüketici enflasyonu beklentilerinin izlenmesi için düzenlediği "Sektörel Enflasyon Beklentisi" anketinin aralık ayı sonuçlarını yayımladı.
Sonuçlarda 3 grubun da enflasyon beklentilerinin gerilediği görüldü.
Buna göre, 2025 yılı Aralık ayında 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri bir önceki aya göre, piyasa katılımcıları için 0,14 puan azalarak yüzde 23,35 seviyesine, reel sektör için 0,90 puan azalarak yüzde 34,80 seviyesine, hanehalkı için 1,34 puan azalarak yüzde 50,90 seviyesine geriledi.

Enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı düştü
Gelecek 12 aylık dönemde enflasyonun düşeceğini bekleyen hanehalkı oranı bir önceki aya göre 0,30 puan azalarak yüzde 24,53 seviyesinde gerçekleşti.
Yeni yılda ÖTV artışı sınırlı tutulacak
Ortalama et fiyatları 900 lirayı aştı
Şimşek: Fiyat istikrarını sağlamayı hedefliyoruz
Kayahan'ın 'Gönül Köşkü' kaç milyona satılık?
Babacan asansördeki bakanı ifşa etti: Yiyoruz yiyoruz bitmiyor
Asgari ücret resmileşti
Ekonomide sessiz değişim: Bebek bezi düştü, hasta bezi arttı
Nebati'nin gözündeki ışıltı söndü, 14 B&G şubesi kepenk kapattı
Cem Küçük'ün ortağı olduğu ayakkabı şirketi kepenk kapattı




YORUMLAR
Yorum Yap