Prens Charles'e rüşvet şoku! Suudi iş adamından vatandaşlık vaadiyle para almış
İngiliz Kraliyet ailesinin her daim prensi olan Prens Charles'ın adı bugün bir rüşvet skandalıyla gündeme bomba gibi düştü.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
İngiliz Sunday Times gazetesi, Prens Charles’ın yakın arkadaşı Michael Fawcett’ın 2017 yılında yazdığı mektubu manşetlerine taşıdı ve ülke gündemini değiştirdi.
Prens Charles’ın yardım derneği “The Prince’s Foundation”da görevli CEO Michael Fawcett’ın imzasının olduğu mektup, Suudi Arabistan’ın ünlü iş insanlarından Dr. Mahfuz Marei Mübarek bin Mahfuz’a hitaben yazılmış.
Yılda 95.000 sterlin kazanan Fawcett mektupta, derneğinin bir bağışçısı olan Suudi iş insanına, “Cömertliğinizin ışığında kraliyet ailesinin yardım kuruluşu sizin İngiliz vatandaşlığına ve şövalyelik unvanına sahip olmanıza severek yardım edecek” ifadesi yer aldı.
Suudi iş insanının 1.5 milyon sterlinlik bir bağışta bulunduğu belirtilirken, bu mektup ülkede şok etkisi yarattı. Prens Charles’ın en güvendiği isimlerden biri olan Michael Fawcett bugün istifa kararı verdi.
Öte yandan yetkililer olayla ilgili soruşturma başlatıldığını da duyurdu. Vakfın İdareden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emily Cherrington’ın Fawcett’ın görevlerini geçici olarak üstlendiği ve olayla ilgili soruşturmayı da izlediği belirtildi.
Olayla ilgili bir açıklama da Dr. Bin Mahfuz’un sözcüsünden geldi. Yapılan açıklamada, “Dr. Bin Mahfuz’un herhangi bir vatandaşlık ya da kraliyet nişanı ile ilgili doğrudan bir talebi ya da isteği olmadı. Kimse Galler Prensi ile iletişime geçmedi ya da vakıftan kimseye bu yönde bir taleple gitmedi” denildi.
Öte yandan Suudi iş insanının vakfa yaptığı bağış karşılığında bir şey beklemediği de belirtildi.
İsviçre’de rekor hız cezası: Hız sınırını 43 km aşan iş kadını 192 bin 825 euro ödeyecek
Gizli plan ortaya çıktı… Şifre: Londra Köprüsü çöktü!
Sedat Peker: Dubai'de şirket kurdum, 3 sene oturum aldım
Milyarderlerin uzay yarışında neler oluyor? O şirkete yasak geldi
New York'u sel aldı, OHAL ilan edildi!
Devlet başkanından satılık uçak; içinde mutfak da var
Özbekistan'ın yeni yıldızı Stella'ya Türk imzası
Abu Dabi'yle sil baştan! Beş yıl sonra körfeze dönüş
Fransa'da yaşayan Cem Uzan'ın 2 yıl 4 ay hapsi istendi



YORUMLAR
Yorum Yap